AARDBEIENJAM: MIJN 10 BESTE POTJES

Zelf confituur maken, is enorm plezant. En het resultaat is meestal bangelijk! De meeste “jamsters” (als hipster een woord is, dan geldt dat ook voor jamster, neh) beginnen met aardbeienjam.

Hoe lekker ik aardbeienconfituur ook vind, het is eigenlijk niet ideaal om als eerste zelfgemaakte confituur op tafel te zetten. “Waarom?”, hoor ik u nu denken.

Aardbeien zijn pectinearm, wat dus voor het nodige gevloek kan zorgen als de stolling niet lukt. Vandaar dat ik u zeker aanraad om confituursuiker of pec (plus) te gebruiken bij uw aardbeicreaties. De kans op een geslaagd potje aardbeienjam zal aanzienlijk stijgen.

aardbeienjam

Een tweede tip die ik u graag meegeef: breng eens wat variatie in de keet. Na potje nummer 5 is het nieuwe er zo’n beetje af. Dus probeer eens iets anders.

Ik help u alvast op weg met mijn top 10 van aardbeienspeciallekes!

Aardbeienjam met grote stukken

Aardbeienconfituur met basilicum

Aardbeienconfituur met champagne

Aardbeienconfituur met rabarber

Aardbeienconfituur met balsamico en zwarte peper

Aardbeien-ananasconfituur

Aardbeien courgette chutney

Aardbeiengelei

Aardbeien-vijgenconfituur met Hoegaarden Rosée

Aardbeienjam met steranijs

PS: heeft u zelf nog een leuk receptje liggen met aardbeien? Twijfel niet om het te delen in een reactie.

PS2: Check ook even mijn tien favoriete potjes met rabarber.

5 Reacties

 • Griet

  Ik hou wel van aardbeienconfituur met munt en chocolade. Ik breek de chocolade in kleine stukjes en leg ze in de bokaal vooraleer ik de confituur er in giet. Gewoon de pot omdraaien (niet schudden of zo, dan smelt de chocolade en krijg je een rare kleur). Super lekker!

  • Madam Confituur

   Mmm, dat kan niet anders dan lekker zijn, hé: aardbeien + chocolade. En gebruikt u dan pure chocolade of witte of???

 • Nicole Van Baelen

  ik bewaar mijn aardbeienconfituur in de diepvriezer dan blijft de frisse rode kleur behouden, ook de smaak blijft als vers gemaakte confituur.

 • Nicole Van Baelen

  Ik bewaar mijn potjes aardbeien confituur sinds vorig jaar in de diepvriezer. Ik vul mijn glazen bokaaltjes iets minder vol, en steek ze in de diepvriezer als ze afgekoeld zijn.
  Wanneer je deze confituur in de diepvriezer bewaart blijft hij zijn mooie frisse rode kleur behouden en de smaak van vers gemaakte confituur. Als je hem op de traditionele manier bewaart wordt de kleur donkerder en is de smaak minder lekker.
  Probeer het maar eens uit: bewaar enkele potjes op de traditionele wijze en enkele in de diepvriezer. Na een paar maanden zal je versteld staan van het verschil.
  Ik ga het dit jaar ook proberen met mijn pruimen confituur want die verandert ook van kleur en smaak.

 • Hilly

  Hoi hoi, ik heb wel eens aardbeien confituur met koekkruiden gemaakt. En voor de echte durfals: aardbeienconfituur met 4 kleuren peper. Geeft een klein prikje op je tong tussen alle zoetigheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.