FRUIT EN PECTINE

Ik moet eerlijk bekennen dat ik als telg van de moderne maatschappij, de band met wat wanneer geoogst wordt, soms een beetje kwijt ben. Gelukkig staat er hier een boske fruitbomen in mijn achtertuin. Maar voor andere vruchten leek het mij toch handig om ze in een fruitwijzer te gieten. Kwestie van geen peren in mei of kersen in november te verwachten. En omdat pectine zooooooo belangrijk is bij het maken van confituur, heb ik er onmiddellijk het pectinegehalte bij vermeld. Klikken is de boodschap!

SEIZOENSFRUIT EN PECTINEWIJZER

Zo sé. U kan weer verder.

4 thoughts on “FRUIT EN PECTINE

 1. beste madam confituur ,

  als je confituur maakt en doet wat je zegt , hoelang blijven ze dan goed , ik heb er nu al redelijk veel gemaakt en ze zouden nog goed moeten blijven tot eind april lukt dat
  vele groetjes herlinde

  ps; kun je zo vlug mogelijk iets laten weten ,dank u

 2. Heel leuke website. Even gekeken naar je ‘pectine’ lijst en dan vooral naar welke vruchten wanneer rijp zijn. Heb er de mispel niet tussen zien staan, die is er in november (bevat geen pectine) en ik maak er een fantastische gelei van. En zeker ook niet te vergeten : de kweepeer, ook in november en vol pectine. En nu ga ik even zoeken naar een recept voor perenconfituur want mijn jefkesperen zijn rijp.

  groetjes,

  François

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *