IKKE

Halooooookes! Madam Confituur is de naam. Ik ben de blogster achter deze webstek boordevol plakkende recepten en sticky stories.
Wat startte in 2011 als een hobby, groeide al snel uit tot mijn job. And oh my God, do I love that job!

Ondertussen:

Maar waar ik vooral van geniet, is mensen doen blijven plakken. Terwijl ze lezen, terwijl ze eten, terwijl ze samen koken of terwijl ze elkaar ontmoeten. Dat is mijn doel, niet meer en niet minder.

U blijft toch ook plakken? 🙂

Dikke plakpoen

Katrien

EVF_Madam Confituur_01 (320x480)

73 Reacties

 • Zenner Berthold

  Beste madam Confituur,
  Onlangs een van uw boeken gekocht.
  Fantastisch! Zowel naar lay out, naar recepten, naar taalgebruik als naar ideeën !
  Ons huis is nu al vol met potten confituur rabarber-aardbeien, banaan-kiwi ! Zalig !

  Hulde !!
  Berthold en Nadia

 • Sandra

  Beste Madam,

  Ik zou graag uw eerste boek willen kopen (Madam Confituur met een rode kaft) maar ik kan het nergens krijgen in Nederland. Is het nog verkrijgbaar?

  Groeten Sandra

  • Madam Confituur

   Dag Sandra
   Ik vrees dat dit boek helemaal uitverkocht is zowel in België als in Nederland. Het vierde boek is een verderzetting van dit boek. Er staan met andere woorden dezelfde recepten + veel extra potjes in. Het is wel meer een receptenboek. Je vindt het op o.a. bol.com. 🙂

 • Monique de Vries

  Hallo Madam,

  Ik heb gisteren rabarberjam gemaakt met geleisuiker 1:2. Nu is de jam op het aanrecht vloeibaar, maar in de koelkast perfect vast. Moet ik alsnog de jam weer verwarmen en suiker toevoegen? Wat moet ik doen?

  Alvast dank voor je antwoord

  Groet,

  Monique

  • Madam Confituur

   Ik zou de confituur/jam eventjes in de koelkast zetten en afwachten. Normaliter zal dit stollen. 🙂 Het moeilijker stollen kan liggen aan de buitentemperatuur.

 • Annemie emonds

  Waw wat een inspiratie heb jij. Ikzelf maak nog maar een maand condituur. Een manier om geld in het laadje te krijgen voor mijn goede doel project in Kenia. Dankzij jouw receptjes kan ik aan de slag. Zo blij hiermee!

 • Ingrid Vancraeynest

  Hallo Madame Confituur,

  Sinds jaar en dag maak ik confituren en gelei, steeds zonder pectinesuiker en zonder zelf pectine , agaragar of ander geleermiddel toe te voegen.
  Op basis van de hieronderstaande principes hoef ik ook geen 1/1 fruit/suiker aan te houden maar best tussen 30 tot 40 % suiker per kg fruit.
  Ze dikken voldoende aan en bewaren minstens een jaar . Ik maak er zoveel dat ik er soms wel heb die na twee jaar nog perfect lekker zijn.
  Mijn principes :
  Gebruik rijp maar niet te rijp fruit
  Meng fruit met weinig pectine met fruit met veel pectine . Bvb aardbeien met appelsien en rabarber.
  Je mag de mengeling fruit en suiker gerust een nachtje laten trekken maar is niet noodzakelijk.
  Kook in koperen pot.
  Laat aan de kook komen en zodra dit het geval is 20 minuten goed laten doorkoken terwijl je roert met houten lepel om maximale verdamping te veroorzaken.
  Na 20 minuten is het moment gekomen om dikte te controleren op een koud schoteltje . Doe de rimpeltest.
  In gesteriliseerde bokaaltjes , snel dicht draaien en laten afkoelen.
  Bewaren in kelder want droog , donker en koel.
  Succes verzekerd !

  Extra leuk: door fruit te mengen kan je leuke namen bedenken die de proevers aanzetten om de samenstelling te raden. Bvb sinarab ( sinaasappel, aardbei en rabarber), Moerbes ( moerbei en aalbes)..

  • Madam Confituur

   Dag Ingrid
   Het klopt dat als u combinaties maakt met pectinearm en pectinerijk fruit, er een pakske minder problemen opduiken.
   Ik raad bij de meeste recepten geleisuiker aan, omdat dit altijd lukt. Het is nu eenmaal de meest gemakkelijke manier om confituur te maken.

   Groetjes,
   Madam Confituur

 • Martine Maerten

  Ik heb abricozenconfituur gemaakt. Perfect van dikte en smaak, maar nu zitten daar kleine vezeltjes in die zo hard zijn, net alof je plastiek draadjes in je mond proeft. Wat kan daar oorzaak van zijn en hoe te verhelpen?

  • Madam Confituur

   Oei, dat klinkt niet zo yummy… Was alles goed mals vooraleer u de confituursuiker toevoegde? Hier zit wel eens een addertje. En zo ja, dan zou het aan de abrikoos zelf kunnen liggen.

 • Sandy

  Als ik aardbeienconfituur maak zoals het hoort (potjes steriliseren, hete confituur erin en omdraaien) met 1:1 suiker en ze op een droge, donkere plaats bewaar, zou ik ze dan binnen 6 maanden kunnen geven ipv doopsuiker voor de geboorte van ons kindje? Of is de kans dat het dan niet meer goed is te groot? We hebben heel veel aardbeien uit de tuin van mijn schoonouders.

  • Madam Confituur

   Dag Sandy
   Dat kan zeker als je idd de stappen goed volgt. Voeg zeker ook citroensap toe. Dat is lekkerder + zorgt voor een mooiere kleur.
   Pluk de aardbeien best niet als het pas geregend heeft.
   Veel succes en zijn er vragen, just shoot!

 • Hoebeeck Veerle

  Hey Madam Confituur,

  Ik heb het probleem dat ik 3 potjes niet tot de rand gevuld heb, ik heb deze dichtgedraaid en omgekeerd laten afkoelen. Nu echter zakt die confituur niet zodat ik onderaan met een leeg stukje bokaal zit , hoe krijg ik die confituur naar beneden ?
  groetjes,
  Veerle

  • Madam Confituur

   Euhhhhh… goh normaal zakt dat wel als u het potje gaat gebruiken. Of u moet eens heel hard zwieren…

   gr,
   Madam Confituur

  • Andrea

   Hoi,
   Ik heb dit probleem ook altijd bij het laatste potje. Bewaard het alsnog goed op deze manier, daarmee bedoel ik even goed als een volledig gevulde pot?

   Alvast bedankt!!
   Zoete groetjes 🧚🏼‍♀️

 • detje

  Beste madam confituur ,
  Ik maak altijd confituur op vakantie , bij lekker warm weer , buiten , met zonrijpe vruchten . Maar nu komt men vraag . Men kinderen willen graag hun kinderen opvoeden met zo min mogelijk toegevoegde suiker . Maar ook geen vervangsuikers of nepsuiker . Heb jij ervaring om de suiker te vervangen met appelsap of zo ? Druivensap ? Of agavesiroop of iets dergelijks ? Voor ik begin te experimenteren had ik graag uw mening . Met een groet uit men hart
  Detje

  • Madam Confituur

   Dat kan zeker! Bedenk wel dat rode bessen pitjes hebben, dus ofwel werkt u met sap, ofwel gaat u voor een confituur met een paar pitjes.

 • Kathleen Jacobs

  Beste Madam Confituur,

  Ik heb een confituur probleem waar ik zelf niet uit geraak, en daarom wil ik even horen of u misschien raad weet.
  Ik heb een vier jarige dochter Tess, die heel graag confituur lust. Nu is er onlangs een citrus-intolerantie bij haar vast gesteld. Dus geen appelsienen, citroenen,…. maar ook geen citroenzuur. Dit zit dus overal in, maar het is me bv.al gelukt om lolly’s te maken zonder, alleen de confituur nog niet. Want nu blijkt dat in alle suikers om confituur te maken citroenzuur zit. Kan u mij misschien helpen zodat ik toch een confituur voor haar kan maken (liefst iets met aardbeien en laat dat nu juist heel laag van pectine zijn) zodat ik toch haar nog eens confituur kan geven. Ik weet gewoon niet of het mogelijk is om zonder ‘gekochte pectine’, dus enkel op basis van fruit en suiker, confituur te maken.

  Hopelijk kan je mij helpen!

  met vriendelijke groeten,

  Kathleen (mama van Tess)

  • Madam Confituur

   Goh, lieve Kathleen, dat is me een klusje, hé… denk, denk… Als we het nu eens zo proberen: 500 g aardbeien + 500 g gewone fijne suiker samen in een kommetje een nachtje laten trekken. (geen citroensap erbij doen dus) De volgende ochtend voegt u er agar agar aan toe (neem 4 g). Meng goed zodat de klontertjes verdwijnen (agar agar is afkomstig van zeewier – er zit volgens mij (en de ingrediëntenlijst) geen citroenzuur in). Breng aan de kook en laat 2 minuten stevig borrelen. Dan zou uw potje klaar moeten zijn. Door de 1:1 verhouding zal de confituur goed houdbaar blijven. Is het geheel te zoet, vervang dan 100 g aardbeien door bv. 100 g aalbessensap. Gebruikt u minder suiker, dan gaat u eens het potje open is, het moeten bewaren in de koelkast en het snel opeten. Laat maar weten of het gelukt is. Ik denk dat dit een succesje moet worden. Groetjes, Madam Confituur

 • Francis van Beek

  Een hele fijn site met recepten. Ben ook een vervent confituren maker en vind het heel leuk om te doen. Het fruit groeit in mijn tuin, dat was de aanleiding om het te doen.
  Heb pruimen, mispel, kweepeer, appel, peren, frambozen, aardbeien in onze tuin.
  Vriendelijke groetjes Francis

 • Corien

  Goedemiddag,

  Van mijn buurvrouw heb ik een “sweet meat” pompoen gekregen.
  Vlgs haar kun je hier jam van maken maar….ik kan er geen recept van vinden.
  Kunt U mij misschien aan een recept helpen?

 • Marc Schmidtmayer

  Hoi,
  Wou je eerst bedanken voor de praktische info die je deelt met de wereld : bespaart veel tijd en ontgoochelingen… 😉
  Dit bericht omdat ik een vraagje heb.
  Persoonlijk heb ik confituur niet graag (heel) zoet en heb de laatste keer Pec Plus gebruikt met een 1:2 verhouding aan fruit/suiker. Al beter dan 1:1 maar voor mij mag het nog wat minder met de suiker.
  Mijn vraag is of ik de suiker nog kan minderen maar dan wat meer Pec Plus gebruiken of is dat geen goed idee ?
  Anders veronderstel ik dat ik best de geleisuiker 1:3 koop…
  Of zijn er nog andere mogelijkheden om de confituur minder zoet te krijgen ?

  Alvast bedankt!
  Marc.

 • Elke

  Beste Madam Confituur,

  Daar ik ook graag in een potje roer, en graag kokeneteke speel zoek ik graag allerhande uit.
  De melkconfituur, inderdaad geweldig lekker! Maar deze madam hier durft ook geen blik een aantal uren te laten koken, in de oven leek mij ideaal, maar dan zie je niet zo goed welke kleur uw confituur krijgt (erin en eruit halen leek me gedoe)
  Ik heb gewoon de gecondenseerde melk in een confituurpot gedaan (deze kunnen tegen hitte, daar ze ook gesteriliseerd moeten worden), deksel goed vast en gewoon in een grote pot met water opgezet. na ongeveer 3 uur was hij klaar. Plezant is dat ik kon zien hoe bruin mijn melkconfituur werd, dus je kan stoppen wanneer je wil. En allerhandigste is dat uw confituur al in een potje klaar is 🙂

  Groetjes
  Elke

 • Jaimie

  Hallo,

  Supertoffe site!!

  Vraagje: waar kan je zo een confituurdoek kopen?
  Ik had al geprobeerd bij Blokker en Hema, maar daar hadden ze het niet.

  Dank u.

  Groetjes,

  Ps, als ik mijn kookblog update, plaast ik uw link erbij, deze site moet bezien worden hoor!:-)

 • Elien Van Beers

  Goedemiddag,

  Ik ben van plan om binnenkort ananasconfituur (zoals ik op uw website heb gevonden) te maken. Dit is de eerste keer dat ik dit ga proberen te maken.
  Maar ik zou graag weten hoeveel je uiteindelijk overhoud (als ik bijvoorbeeld 500gr ananas gebruik) wanneer alles gekookt is.

  Heeft u daar een idee van?

  Alvast bedankt voor de info

  Mvg
  Elien

  • Madam Confituur

   Dat gaat rond de twee à drie potjes zijn. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe groot uw bokalen zijn, hoe hard u alles laat borrelen, hoe groot uw kookpot is… Geen exacte wetenschap dus. Hou gewoon 4 potjes present, dan bent u nooit gejost.

 • greta robben

  hallo,
  Ik heb al vele soorten confituur gemaakt dank zij jouw receptjes…. bedankt daarvoor !!! héél tof !!!

  Nu wou ik kaastaart maken maar heb een vraagje : wat is “tafelsuiker” ?? Ik denk dat het gewone fijne witte suiker is maar ben niet zeker… Kan je me aub helpen zodat ik niet de verkeerde suiker neem straks ?

  Mercikes bij voorbaat

  Zonnige groeten uit Spanje

  Greta

 • Anne Michaux

  Ik had in het verleden al eens confituur gemaakt, maar kreeg hem nooit stijf genoeg. Ik wilde het nog eens proberen en was in Google aan het zoeken naar een recept. Zo ben ik op jouw site terechtgekomen. Ik heb de confituur met vijgen met sinaasappelsap en nootjes geprobeerd en de confituur met banaan met rabarber. Voor de eerste keer had ik de perfecte confituur. En superlekker was het ! Combinaties die ik niet zou kunnen bedenken. Ik ga er zeker nog een aantal uitproberen want er staan precies nog vele lekkere dingen bij. Bedankt voor de lekkere recepten.

 • johan quirijnen

  de 2 kilo pruimen confituur die ik vandaag maakte zijn een beetje “beyond standard” : een beetje te lopend maar wel goe van smaak. niet TE zoet.

  vorige maand heb ik stekelbessen confituur gemaakt (voor den eerste keer) en die was wel OK. wel een apart smaakske : zoet met een zurige nasmaak. en pitjes !! 🙁

  ’t zal weeral smaken op croissant’kes…

 • Ineke Casander

  Beste Madame,

  Ik heb al verschillende van uw lekkere confitures gemaakt. Nu wil ik graag de citroenmarmelade oxfam stijl maken, maar wat is Tropical Oxfam? Mijn supermarkt kent het niet. Is er een alternatief? Is het een soort siroop?

  Bedankt voor uw antwoord.

  Ineke Casander

 • Ann

  Hoi Madam Confituur,

  Ik heb net je aardbeienconfituur met vanille en kardemom gemaakt én je rabarber-rozemarijnconfituur. Hammmaaaaaaaaaaai da’s lekker!

  Zeg, mag ik daarover bloggen? Natuurlijk met vermelding en link naar jouw site, da’s evident.

  Merciekes en keep on jammin!

  Ann

  • Madam Confituur

   Dag Heidi,
   Afhankelijk van welke suiker u gebruikt en hoeveel… tussen de 6 maanden (confituursuiker versie 2 kg voor 1 kg fruit) en 1 jaar (1/1 versie).

 • Rita

  Hey , een vraagje voor de gelei van klaprozen , moet je die direkt vers geplukt gebruiken of mag je die de ene dag gaan plukken en de volgende dag verwerken , alvast bedankt voor je antwoord

 • Tania

  Hihi, en te zeggen dat ik tot 2 jaar geleden absoluuuut geen confituur-fan was. Ik was wellicht de smaak van home-made confituur uit mijn kindertijd vergeten, want toen ons mama vorig jaar de ganse familie bevoorraadde met potten zelfgemaakte confituur, ging ik (weer) overstag. Meer bepaald de rabarber-abrikozen-sinaasappel trokken mij volledig over de streep.
  En toen ik een paar weken geleden jouw boek in de boekhandel zag, had ik geen enkel excuus meer. Dit moest ik nu toch eens zelf proberen. Dus deze namiddag 6 potjes rabarber-aardbeien gemaak uit jouw boek.
  Nu moet ik wel nog wachten tot morgenochtend voor ze zijn afgekoeld…
  ‘k heb nog een half kilootje rabarber in de diepvries opgeborgen. Ideale hoeveelheid om eens rabarber met rozemarijn te proberen. En er is nog zoveel fruit om te proberen.

  Ik ben door het virus aangestoken!!!

  groetjes uit Brugge

 • caroline

  Beste Madam Confituur,

  Dikke dikke proficiat met je prachtige website, het is voor mij een ware ontdekking.
  Ik ben geen confituurprinses maar aardbeien, pruimen, nectarine en kiwi confituur lukken me nog net.
  Soms worstel ik met de verhoudingen suiker/fruit, en is het toch altijd spannend naar het einde van het maken van de confituur toe.
  Daarom, bedankt voor de vele tips, en ik heb je al bij m’n favoriete websites geplaatst.
  Doe zo voort, en nogmaals bedankt voor het gratis e-book, groetjes,Caroline

 • Wim en Mieke Stoffels - Van Baelen

  Hoi Katrien
  Daarnet je boek gekregen via je schoonzus An, Arne zit bij onze jongste op voetbal en school. Knap gedaan, hier mag je terecht fier op zijn. Ik heb nog maar in de gauwte bekeken maar alvast heel mooi foto’s. De recepten ga ik zeker is uitproberen. En als je nog wat recepten hebt met appels ;-). Trouwens de website van je heb ik via mijn neef Mathie ontdekt. Hoe gaat het voor de rest met jullie? Jullie oudste zoon is wel sprekend Peter.

  Groetjes van de appelboer uit Minderhout!

 • Martine

  Dag Madam C
  Omdat ik pre-diabetes ben moet ik opletten met suikers.
  Ik kan dus geen “gewone” confituren maken. Suiker vervangen door artificiële zoetstof lukt mij gewoon niet. De jam lijkt nergens op, ja, toch wel, op een vruchtenmoes met een wrange smaak omdat het fruit niet kan inkoken en smeuïg worden. Ik ben dus al maanden hopeloos op zoek naar een goed recept waarin de suiker zeker voor de helft is vervangen en waarbij de confituur lijkt op lekkere zelfgemaakte, hmmm, heerlijke jam.
  Kan jij mij, als confituurexpert, helpen? Ik zou dat heel erg op prijs stellen.
  Alvast bedankt!
  Martine

 • Cloé De Moor

  Beste Mademe Confituur,

  Ik vroeg me af of je enige ervaring hebt met het inmaken van confituur?

  Ik verwacht namelijk in mei een eerste kindje en ik had graag als doop”suiker” zelfgemaakte confituren in Weck-potjes aangeboden.

  In afwachting van antwoord, alvast bedankt voor je feedback!

  Groetjes, Cloé

 • herlinde

  beste madam confituur,

  ik heb al eens gemaild ivm de confituurpotjes , ik ben zwanger en zal dit geven als geboortegeschenk had een vraagje ik heb stof gekocht zo’n typich rood en wit caro stof , heb je nog ideetjes eventueel , zou ook met een sticker werken zoals vroeger en met een rafialint rond de stof x dank u wel andere ideetjes altijd welkom , ook voor eventueel kaartje die erbij zou passen of is dit teveel gevraagd hihi , je bent zo creatief

 • Anne Lise Maes

  Hallo MADAM CONFITUUR

  Net klaar met het maken (en ondertussen ook al proeven) van de sinaasappelmarmelade. OVERHEERLIJK!!!
  Bedankt voor het recept, ik ga er nog veel uitproberen.

  Groetjes

  Anne Lise

 • Dimitri Coppens

  Beste,

  Voor de geboorte van ons dochtertje in maart volgend jaar hebben we het idee een klein potje confituur mee te geven aan de bezoekers.

  Wij hadden dit uiteraard graag gedaan met vers seizoensfruit en dachten dan dat het origineel zou zijn om een klassieke fruitpap als basis te gebruiken voor de confituur. De ingrediënten zijn dan appel, banaan en sinaasappel.

  Wij hebben zelf nog nooit confituur gemaakt en hadden daarom graag jouw advies ingewonnen voor het recept. Lijkt de combinatie haalbaar en in welke hoeveelheden kunnen we dan best werken?

  Alvast bedankt voor je hulp.

  Vriendelijke groeten,

  Els Goethals
  Dimitri Coppens

 • herlinde

  beste madam confituur,

  heb al je recepten in een boekje gebundeld , ik ben zelf kok van beroep en ik vind de recepten super en héél lekker !
  nu ik heb een vraagje , ik ben zwanger van mijn tweede kindje en ik heb al een paar soorten confituur gemaakt één met kweeperen , één met banaan en sinaas en die met kiwi en banaan heb er ook een beetje ananas bijgedaan maar mijn vraag is nu; kindje is voor eind april zouden die confituren zolang goed blijven gewoon in de kelder of zet ik ze best in de frigo.
  Ik had bij mijn eerste kindje zelfgemaakte choco gemaaakt en die heb ik een week op voorhand gemaakt maar ben twee weken te vroeg bevallen dus nu wil ik dit zeker niet riskeren , ik maak zowiezo ieder jaar confituur van rabarber en aardbeien uit de tuin maar die zet ik dan in de frigo
  dank u wel vele groetjes herlinde

  • Madam Confituur

   Dag Herlinde,

   Confituur blijft tussen de 6 à 12 maanden goed. Tenminste als u er genoeg suiker heeft aan toegevoegd. En gesloten kan u dit perfect in de kelder plaatsen (droog en koel).
   Maar omdat ne mens toch een beetje zenuwachtig wordt… “het moest maar eens mis gaan”… zou ik het volgende doen. Maak 6 weken op voorhand uw confituurkes klaar.

   Ik vermoed dat u voor kleine potjes gaat. Denk dan zeker goed na over welke confituur/gelei u er gaat in stoppen… want met stukjes wordt het al snel een flinke knoeiboel… Ik heb het ooit gedaan met sinaasappelgelei met citroentijm. En dit ging zeeeeeer vlotjes. (en het is iets wat de meeste mensen nog nooit hebben geproefd). Soit, hou het misschien in uw achterhoofd. En als dat boeleke gekomen is, laat me zeker iets weten.
   Madam Confituur

  • Madam Confituur

   Dag Brigitte,
   Een niet te rijpe abrikoos bevat veel pectine. Er zijn natuurlijk vruchten die nog meer pectine bevatten.

   Wat de peren betreft: daar zit redelijk wat pectine in, maar vaak iets te weinig om op zijn eentje confituur te geven (uitz. kweeperen). Ik merk ook als ik dit opzoek dat er redelijk veel en tegenstrijdige berichten zijn. Het zal er wellicht van afhangen welke peren u gebruikt. Genoeg gezwetst… gebruik dus maar beter confituursuiker voor jam/gelei van peren.
   Succes!
   Madam Confituur

 • Anne Cordens

  Tijdens de strijk, natuurlijk met radio 2 op de achtergrond, hoorde ik jou bij de Madammen.
  Gezien ik zelf uit de fruitstreek kom…maak ik ook regelmatig confituur.
  Ik heb ondertussen jouw site gevonden…en zal zeker recepten uitproberen.
  Dag Madame Confituur… bedankt.

  • Madam Confituur

   Dag Anne,
   Bedankt voor uw mailtje. Probeer zeker enkele recepten uit en heeft u extra hulp nodig, dan hoor ik het graag.
   groetjes,
   Madam Confituur

 • Walter Van lent

  Hoi madam confituur,wij hebben uw website met veel intresse bekeken en zijn verwonderd om er geen druivengelei tussen te vinden , wij hebben zelf een druivelaar staan en elk jaar maken wij gelei van druivensap , heeeel lekker.
  smakelijke groeten
  Walter en Lydie

  • Madam Confituur

   Awel, u heeft 100% gelijk. Ik ga zeker nog een receptje uit te testen en schrijven. Ik ga er wel nog geen datum op plakken… want ik kom meestal hopeloos te laat…
   Nog effen geduld, dus.
   groetjes,
   Madam Confituur

 • François

  hallo, ik weer …

  zal ik U een van mijn receptjes geven voor een confituur waarvan idereen mij zegt dat ze waanzinnig lekker is : krieken/frambozen confituur. toegegeven, krieken vind je niet in de winkels, dus als je geen boom in de tuin hebt wordt dat lastig. zoals je vermoedt heb ik wel krieken in mijn tuin staan … en voor de confituur best de minst zure, ja zelfs bijne ‘zoete’ krieken zoeken, dus geen noordkrieken en liefst ook geen Schaarbeekse krieken. Deze confituur maak ik tegen het einde van de kriekenoogst want enkel dan heb ik tegelijk rijpe krieken en rijpe frambozen staan
  het recept is vrij eenvoudig : voor de vruchten de volgende verhouding aanhouden : 2/3 ontpitte krieken en 1/3 frambozen (als je meer framboos gebruikt gaat die smaak domineren in de confituur). evenveel suiker toevoegen als dat er vruchten zijn. 20 minuten koken en voilà! de frambozen bevatten genoeg pectine om de confituur te laten opstijven. Ik keer mijn potten niet om na het vullen, dat maakt enkel maar het deksel vuil. Telkens een potje gevuld is meteen het deksel erop schroeven. de luchtbel onder het deksel wordt voldoende opgewarmd door de confituur er net onder om bewaring zonder schimmelen te geranderen

  Ook heel lekker : pure kriekenconfituur, 50% vruchten en 25% gewone suiker en 25% pectinesuiker, dus hier wel pectine toevoegen. Ik laat mijn confituur altijd 20 minuten koken en voeg 4 minuten voor het einde van de kooktijd de pectinesuiker toe. Ik geef toe dat dit met wisselend resultaat is. dus in dit geval eerst de krieken met de gewone zuiker 16 minuten laten koken, dan de pectinesuiker toevoegen en eens dit weer kookt nog 4 minuten laten verder koken. In vergelijking met kersenconfituur een echte smaakbom.

 • Michel

  Hallo Madame Confituur. Confituren is ook mijn passie. Blij een zielsverwant te hebben gevonden. Ik ga zeker wat van jouw recepten proberen. Erg mooie site trouwens, met een leuke humoristische inval. Groeten. Michel.

  • Madam Confituur

   Dag Michel,
   Fijn te horen dat je mijn site apprecieert. Probeer zeker mijn recepten uit en ik hoor graag de feedback.
   Groetjes,
   Madam Confituur

 • K10

  Hallo MadamConfituur,
  Super leuke site!
  Aan onze kinderen krijgen we helaas met moeite confituur verkocht. Kan je een zeker choco-gehalte toevoegen aan confituur? Of is hier een heropvoeding nodig 🙂
  Doe zo voort!
  K10

 • ene die anoniem wenst te blijven

  Mooie site, MC. en ook de foto’s zijn heel smakelijk.
  Je hebt meteen goesting om een boterham op te smeren.
  Echt plezant!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.