DE HOUDBAARHEID VAN CONFITUUR = HOT TOPIC

Men zegt wel eens “de ogen zijn de spiegel van de ziel“. Nu als ik ’s morgens in de spiegel kijk, zie ik alsmaar een oudere ziel (maar wel een wijzere (kuch, kuch)). Oftewel wal, wal, rimpel, rimpel, damn! En daarom is het ondertussen zo dat alle shoots die ik onderga, steevast in de namiddag moeten gepland worden. Het budget voor Photoshop zou anders te hard oplopen. Ik stel me vaak de vraag “Hoe zit het met mijn houdbaarheid?” Nu aangezien ik geen lifestyle noch een fashion blogger ben (jammer, want dat verdient blijkbaar met hopen), ga ik u geen geweldig goede tips kunnen geven.

Houdbaarheid van confituur

Gelukkig kan ik wel een mondje meespreken over de houdbaarheid van uw potjes. En ik bedoel dan niet van de potjes met anti-rimpelcrème 😉

De houdbaarheid van confituur hangt af van:

  • Toevoegen van suiker

Suiker heeft een bewarende functie. Voegt u evenveel suiker toe als dat u fruit gebruikt, dan kan u op beide oortjes slapen. Ook als u confituursuiker toevoegt, moet u niet panikeren. In deze suikers zitten immers bewaarmiddelen. Het wordt pas tricky als u veel minder suiker of suikervervangers gaat gebruiken en dan vooral na het openen van een potje.

  • Afschuimen

Afschuimen heeft een positief effect op de houdbaarheid.

  • Hygiëne

Zorg dat uw potjes steriel zijn als u ze met de hete confituur vult. Knoeit u bij het vullen van uw potjes op de rand, verwijder dit dan met een proper licht vochtig stukje keukenrol.

  • Opslagcondities

Ook waar u uw potje bewaart, kan gevolgen hebben voor de houdbaarheid van uw confituur. Kies altijd voor een koele, donkere plaats. Een kelder, een berging, een keukenkast,…

PS: Ontdek meer nuttige tips van Madam Confituur op de pagina JAMWEETJES.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.