AARDBEIENGELEI MET PASSIEVRUCHTEN

Selfies… u weet wel die foto’s die u maakt van uzelf met uw slimding (smartphone) en daarna op facebook/instagram post. Ik heb me er nog niet aan gewaagd. Pas op, ik heb wel al een paar pogingen ondernomen, maar het gewenste resultaat bleef uit.  De smoelen die ik dan trek, ik zweer u… daar geraakt ne mens nooit mee van ’t straat.

Woensdag liep ik echter tegen de smartphone van Jill en Britt. Die twee jonge madammen hadden duidelijk al wat meer ervaring. We hebben dan maar een deal gesloten: ik leerde hen tijdens een workshop gelei maken en zij kwamen met een selfie (een jamfie dus) op de proppen.

Selfie

De gelei die o.a. Jill en Britt fabriceerden, was een heerlijke aardbeiengelei met passievruchten. Pretty pink met andere woorden.

aardbeiengelei met passievruchten

Wat haalt u in huis voor deze aardbeiengelei?

  • 550 g aardbeien  (zonder steel)
  • 3 passievruchten
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 theelepels citroensap
  • confituursuiker (versie 1 kg suiker voor 2 kg fruit)

Ready, steady, go!

Doe de aardbeien met het sap en de passievruchten in een ruime kookpot. Breng aan de kook en laat 5 minuten afgedekt koken. Neem een pureestamper en duw het sap nog even extra uit het fruit.

Neem een fijne zeef en leg hierin een steriele netel- of geleidoek. (Mag de gelei iets troebeler zijn, dan volstaat de zeef alleen) Giet de vruchtenmoes door de doek en vang het sap op. Meet hoeveel sap er overblijft en voeg per dl sap, 60 g confituursuiker toe. Meng alles goed door elkaar en breng aan de kook. Laat 3 minuten doorkoken.

Test of de gelei voldoende stolt. Schuim af met een schuimspaan indien nodig. Giet de warme gelei in propere potjes. Vul ze netjes tot aan de rand.  Doe het deksel onmiddellijk op de potjes, keer om en laat afkoelen.

Geniet ervan!!!

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.