CONFITUUR VAN RABARBER MET BOSBIER

De eerste schooldag is achter de rug. Dat betekende drie drukke onderdeuren op school droppen en dan terug thuis komen met nul, nada, noppes lawaai.

Ik heb van ellende maar wat kinderprogramma’s op de achtergrond opgezet. En om mijn 3 september zenuwen helemaal de baas te worden, heb ik mijne stress op de rabarberstruik losgelaten. Ondertussen staat er hier een zaaaaaalllliiiigggg potje rabarberconfituur met bosbier en blauwe bessen te pronken. Nen echte aanrader… ook het restje van het bier trouwens 😉

 

--«franKCroes-Madame Confituur 44945-Rabarber bosbes bosbier (480x427)

Wat mag allemaal in dat potteke?

 • 800 g rabarber
 • 200 g blauwe bessen
 • 500 g confituursuiker (versie 2 kg fruit versus 1 kg suiker)
 • 100 ml bosbier
Aan de slag!

Was de rabarber grondig, schil hem daarna en snij vervolgens in stukjes. Doe deze stukjes  samen met de blauwe bessen in een ruime kookpot. Giet het bosbier bij dit mengsel en breng rustig aan de kook. Laat het geheel 10 minuten afgedekt koken. Vergeet niet regelmatig om te roeren.

Haal vervolgens de kookpot van het vuur en voeg de confituursuiker toe. Even goed mengen en daarna terug aan de kook brengen. Nu nog 3 minuten “kook-geduld” en klaar is dit heerlijke potje.

Schep de hete confituur onmiddellijk in propere bokalen en laat alles omgekeerd afkoelen.

Deze confituur is waanzinnig lekker! De nasmaak van de blauwe bessen is buitengewoon. Zeker proberen, dus!

 

 

9 thoughts on “CONFITUUR VAN RABARBER MET BOSBIER

 1. Deze maakte ik vorige week met Hoegaarden rose. Ging perfect. Deze week probeer ik ze met somersby blackberry. Maakt waarschijnlijk niet uit welk rood bier je gebruikt, als er maar bessen in zitten.
  Mooi donker van kleur en smaakt lekker zoet. De smaak van rabarber verdwijnt in de achtergrond.

  Ook de confituur getest van aardbeien met rabarber en hoegaarden rose, maar daar smaakt de rabarber wel meer door.

 2. vorig weekend deze jam gemaakt. Prachtige kleur, heerlijke smaak. Bosbier kon ik niet vinden, dus oud bruin bier genomen. Kan ook heel goed. En flink wat peper, voor een kleine tinteling op de tong.
  Mijn hartelijke dank voor dit mooie recept.
  hartelijke groeten
  Anne.

  1. Dag Veerle,
   Het resultaat zal anders zijn. Blauwe bessen hebben een zo typische smaak. Maar dit wil niet zeggen dat frambozen niet kan. Ik zou wel dan voor een frambozenbier gaan. Beetje consistentie in de zaak, hé. 😉

    1. heb braambessen met rabarber en hoegaarden rose gebruikt, wel meer braambessen dan rabarber…het ruikt hmmm en smaakt hmmmmm 🙂 bedankt voor de superlekkere recepten :-)))

     1. Dat is heel graag gedaan! Met Hoegaarden Rosé jong, dat is wel echt straf gepresteerd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.