CONFITUUR VAN NECTARINES EN AALBESSEN

Deze confituur van nectarines is een must voor ieders voorraadkast. Behalve als u niet zo houdt van de pitjes van de aalbessen natuurlijk. Maar zelfs in dat geval bestaat er een simpele oplossing: vervang de aalbessen gewoon door aardbeien. Akkoord, dat gaat een heel andere smaakbeleving geven. Maar hey, als u maar content bent. 🙂

Wat sleept u mee van de winkel?

  • 440 g nectarines (zonder schil, zonder pit)
  • 220 g aalbessen
  • 330 g confituursuiker (versie 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

Tijd om in actie te schieten:

Neem de nectarines, snij een kruisje op hun “poep” en laat ze 1 minuut koken in wat water. (zelfde proces als tomaten ontvellen) Vervolgens haalt u ze uit het kokende water en laat u ze goed afkoelen. (Geloof me rond de pit, is het stevig warm, dus heb genoeg geduld…) Ondertussen kan u wel al de aalbessen kort even spoelen en pletten met een pureestamper of een vork.

Zijn de nectarines iets minder hot hot hot, verwijder dan de schil en de pit, en hak de vruchten in zeer kleine stukjes (bijna moes). Doe deze stukjes en de geplette aalbessen samen in een ruime kookpot. Meng hieronder de confituursuiker en breng het geheel aan de kook. Na 3 minuten goed doorkoken, is dit pareltje klaar.

Giet de hete confituur van nectarines onmiddellijk in propere bokaaltjes en laat ze omgekeerd afkoelen.

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.