CAMPARI-ORANGE GELEI

Onze oudste is pas tien geworden… een leeftijd volgens hem om al stillekes aan de toekomst te denken.

Zo kreeg ik deze week de vraag naar welke studentensteden er zijn in Vlaanderen. Ik gaf vervolgens een opsomming. Meneer koos resoluut voor Diepenbeek. De hoofdreden hiervoor: hij was bang om te verhongeren zo zonder zijn goedgevulde koelkast hier thuis.

Om meneerke te overtuigen van het schone studentenleven op kot, nam ik hem gisteren mee op sleeptouw naar Leuven. Ik moest er toch gaan signeren in de Standaard Boekhandel, dus dat waren twee vliegen in één klap. Twee keer promotie maken met andere woorden: één keer voor mijn geliefde studentenstad en één keer voor mijn nieuwe boek.

Hij vond het mega: van Den Appel, tot mijn kot (nu met paarse??? deur), de bakker om de hoek, het Ladeuzeplein, de missing-Fiere Margriet, de fac-bars,… en de effectieve signeersessie viel al evenveel in de smaak.

Niet alleen in Leuven was hij mijn side-kick. Ook in Zonhoven liet hij zich helemaal gaan met het trakteren op toastje met iets met paprika waarvan hij de naam niet kon onthouden… papenade of zoiets… tapenade dus… tsss…

Hij wist zelfs Anke Buckinx te verleiden, se charmeur. Met de tapenade, maar ook met een gelei met citroen d’r in… Campari-orange gelei dus (we moeten nog wat werken aan productkennis).

En terwijl ik hem zo bezig zag, maakte ik me de bedenking dat Diepenbeek toch ook een schoon optie is… ik ga da manneke nooit zo lang kunnen missen…

Vooraleer ik hier helemaal te emotioneel ga doen, schakelen we nu best over naar het recept van Campari-orange gelei. De klepper van formaat op de signeersessies gisteren.

Campari-orange gelei

 

Wat haalt u in huis? (voor 2 potjes van 230 ml)

  • 300 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 50 ml Campari
  • 2 eetlepels citroensap
  • 190 g confituursuiker (versie 1kg suiker voor 2 kg fruit)

 

Prepareren,  doen we zo!

Giet de Campari en het sinaasappelsap samen in een kookpot. Voeg hier het citroensap en de suiker aan toe. Warm alles op en breng flink aan de kook. Vanaf het moment dat alles blijft broebelen (ook als u even roert), telt u 3 minuten.

Doe de stollingstest. Schuim de gelei af en giet hem heet in steriele potjes. Schroef ze dicht met propere dekseltjes en plaats op hun kop.

 

Voilà se, als dat geen mooi receptje is voor moederdag…

 

 

8 thoughts on “CAMPARI-ORANGE GELEI

  1. wahw die Campari-orangegelei is weer een topper zeg. ik heb hier 17 appelsienbomen en ik amuseer mij met al jouw recepten met appelsien.. Hier zou jij je gangen nogal kunnen gaan hoor..(Portugal)

  2. Katrien,ik ben nieuwsgierig om te weten uit welke HOEBERSfamilie jij komt,mijn moeder Christine Hoebers had een broer Fons die woonde in Zonhoven. Is dat je grootvader of…???Ik ben ook een keukenpiet, evenals mijn moeder, zit dat in de familie??? Ik volg je recepten…nieuwsgierige groeten
    Ketty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.