CONFITUUR VAN FRAMBOZEN EN GRANNY SMITH APPELS

In het rijtje van “Doe eens wat anders met frambozen” wil ik u deze confituur niet onthouden. Er is wel één nadeel aan verbonden… t’is wat lang om op uw confituuretiketje te zetten. Maar daar kunnen we meeleven, niet?

Frambozenconfituur met een frisse toets
Frambozenconfituur met een frisse toets

Wat halen we van de winkel?

 • 700 g frambozen
 • 250 g Granny Smith appels (+/- 3 appels)
 • 480 g confituursuiker (verhouding 2 kg fruit versus 1 kg suiker)
 • zeste van 1 citroen
 • 2 eetlepels versgeperst citroensap
 • 1/2 eetlepel munt (in stukjes gescheurd)
 • 1/2 koffielepel lavendel (gedroogd en in een zakje)

 

Bereidingswijze:

Spoel de frambozen even af. Schil de appels en snij ze in blokjes. De frambozen en de appels mogen samen met de zeste en het citroensap in een ruime kookpot. Voeg ook nog een beetje water toe. Breng alles aan de kook met het deksel op de kookpot. Roer regelmatig om.

Zijn de appeltjes mals, dan is het “suikertijd”. Haal de kookpot van het vuur en roer er de suiker door. Ook de munt en een zakje met lavendel voegt u nu toe.

Vervolgens mag de kookpot terug op het vuur en laat u het mengsel 3 minuten goed pruttelen. Roer ook tijdens dit kookproces zeker om.  Na de 3 minuten checkt u of de confituur voldoende stolt en haalt u het zakje met lavendel uit de confituur. Tover uw properste potjes boven en vul ze met de hete confituur. Sluit ze af en plaats ze op hun kop.

U heeft nu een lekkere frambozenconfituur met een unieke toets. Smakelijk!

 

6 thoughts on “CONFITUUR VAN FRAMBOZEN EN GRANNY SMITH APPELS

 1. Ik stond vanmorgen mijn frambozenstruik leeg te halen en bleef maar plukken. Even gegoogled wat ik met die gigantische massa zou doen en tadaaaaa… ik kwam bij jou terecht! Dank je voor het recept. De potten staan af te koelen en ze zien er heeeeerlijk uit! Mijn kleine dametjes gaan blij zijn met de verse confituur op hun brood.

  1. Hoe zeggen ze dat in het Engels… Great minds think alike 😉
   Proef zeker vooraleer u het in de potjes doet. U kan er altijd nog iets meer munt aantoevoegen dan het recept aangeeft. Dat is een beetje afhankelijk van persoonlijke smaak.
   groetjes,
   Madam Confituur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.