CONFITUUR VAN GEDROOGDE ABRIKOZEN

Gisteren ben ik naar de carnavalstoet geweest. Tijdens de optocht hagelde het flink rond ons oren. Een mens zou voor minder heimwee krijgen naar de zomer…
Misschien omwille van die heimelijke hunkering, heb ik vandaag gekozen om een abrikozenconfituur te maken. ZOT, hoor ik u zeggen. Het is totaal niet het seizoen. I know. Maar in dit geval gaat het om een, hou u vast, confituur van gedroogde abrikozen. Alstemblieft!

Het hele jaar voorradig en dus zeker een aanrader om eens te fabriceren.

Confituur van gedroogde abrikozen

Wat zetten we op het boodschappenlijstje?

  • 650 g gedroogde abrikozen (goede kwaliteit)
  • een handje vol rozijnen
  • 9 dl versgeperst appelsap
  • sap van 2,5 citroenen
  • 675 g  kristalsuiker
  • 40 g grof gehakte blanke amandelen

Hoe gaan we te werk?

Deze confituur maak ik over twee dagen gespreid. Dompel eerst de gedroogde abrikozen en de rozijnen in het versgeperste appelsap en laat het geheel in een kom een nachtje rusten.

De volgende dag doet u de abrikozen, rozijnen, het appelsap en het citroensap in een ruime kookpot en brengt u alles aan de kook. Laat vervolgens het mengsel zachtjes sudderen totdat de abrikozen zacht zijn (+/- 20 minuten). Hou hierbij het deksel op de kookpot.

Los daarna de suiker goed op in het fruitmengsel. En vervolgens brengt u alles opnieuw aan de kook en dit ongeveer 15 tot 20 minuten totdat de confituur klaar is. (Doe zeker de stollingstest!)

Schep nu de gehakte amandelen bij de confituur.

De volgende stap is het vullen van de potjes met de warme confituur van gedroogde abrikozen. Doe het deksel op de bokalen en laat omgekeerd afkoelen.

12 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.