RABARBER-ABRIKOZEN CONFITUUR: ZOET EN ZUUR!

Ik zag deze week in de supermarkt een stel abrikozen liggen. Hoewel ze nog peperduur waren, heb ik ze toch meegepakt. Ssssstttt, niemand licht Mister Choco in, deal? De reden van mijn buitensporig gedrag was deze rabarber-abrikozen confituur.  Een lekkere klassieker die iedereen te “pruimen” vindt en die ik dit jaar zeker niet wil missen of u wil laten missen. Ja, ja, ik ben een keertje op tijd.

Rabarber-abrikozen confituur

Wat steekt u in uw boodschappentas?

 • 240 g rabarber (geschild en in blokjes)
 • 240 g abrikozen (zonder pit en in stukjes)
 • sap van 1/2 citroen
 • 240 g confituursuiker (versie 2 kg fruit voor 1 kg suiker)

En we gaan het eens breed laten hangen…

Doe de rabarber en de abrikozen in een grote kookpot. Voeg hierbij het sap van de halve citroen. Laat afgedekt een 10 minuutjes koken. Vergeet niet regelmatig om te roeren.

Vervolgens voegt u de suiker toe. Los deze goed op in het fruitmengsel en breng daarna alles goed aan de kook.  Na 3 minuten pruttelen, is uw confituur klaar. Check de stolling.

Giet het hete goedje in propere bokalen, sluit deze af en laat alles omgekeerd afkoelen.

Het recept staat hier nu voor eeuwig en altijd, dus u kan perfect wachten met deze rabarber-abrikozen confituur te prepareren. Of toch tot de abrikozen een beetje goedkoper worden. Aan u de keuze.

4 Reacties

 • Gert

  Dag madam confituur,

  Ik ben al jaren fan van uw website, en enthousiaste confituurmaker. Jawel ne man!
  Der is ene confituur in het vroege voorjaar waar ik een probleem mee heb. Net de lievelingsconfituur van mijn 2 boys. rabarber en gedrooogde abtikoos (wegens zo vroeg in het voorjaar).

  Hij was vorige keer te droog, wegens die abrikozen natuurlijk. Ik dacht ze deze keer wat te weken in citroenwater, of heb jij een ander idee?

  Groetjes Gert

 • anita

  hoi madam confituur,
  heb de rabarber met abrikozen juist gemaakt en heb er een half vanillestokje uitgeschraapt en een takje munt er aan toegevoegd,heerlijk!
  grt anita

 • Blockx Marleen

  Beste Madam Confituur,
  Ik maakte gisteren toevallig ook rabarberconfituur met abrikozen. Om het betaalbaar te houden gebruikte ik gedroogde abrikozen. Receptje: 800g rabarber – 250g gedroogde abrikozen – zeste van 1 sinaasappel – 400g confituursuiker. De ingrediënten samen met de helft van de suiker een nachtje laten trekken, dan de rest van de suiker toevoegen en 5 minuten laten koken. Het proberen waard!
  Ik vind je boek alvast geweldig! Heb al verschillende dingen uitgeprobeerd!
  Groetjes,
  Marleen Blockx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.