HOMEMADE ABRIKOZENCONFITUUR – EEN KLASSIEKER

Ik weet niet hoe dat bij u zit, maar hier woedt momenteel een flinke oorlog. Een ware strijd om het kaske (zo noemen wij de afstandsbediening). Met al die étapes, klimmekes, cols,… die dan ook nog eens 300 keer geanalyseerd worden, bereikt deze Madam regelmatig haar stollingspunt.  Ok, ok, u weet ondertussen al hoe “geweldig sportief” ik ben.
Moesten ze daar nu eens een Tour de Confiture van maken. Ja, dat zou nogal eens iets anders zijn, hé.
En iets wat dan zeker niet mag ontbreken, is een traditionele homemade abrikozenconfituur. Ik geef u hieronder alvast het recept!

Homemade abrikozenconfituur

Van de winkel meesleuren:

  • 1 kg abrikozen (zonder pit)
  • 500 g confituursuiker (versie: verhouding 2 kg fruit versus 1 kg suiker)
  • sap van 1 citroen

Op de trappers…

Maak de abrikozen schoon en snijd ze in niet te kleine stukjes. Doe deze stukjes in een ruime kookpot en breng ze samen met 2 cm water aan de kook. Voeg het citroensap toe.

Vervolgens voegt u de confituursuiker toe. Laat deze goed oplossen in het fruitmengel. Breng het geheel aan de kook en blijf goed roeren in de kookpot tot de confituur de gewenste dikte bereikt.

Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan.  Schep de abrikozenconfituur in propere potjes. Doe het deksel erop en plaats de bokalen op hun kop.

Misschien dat u eens een bokaaltje of een carré confituurke met homemade abrikozenconfituur kan wisselen tegen het kaske. Wel gelijk oversteken, hé. 😉

gorillas fight over things - Imgflip

14 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.