RABARBER-ABRIKOZEN CONFITUUR

Ik ben deze week in de supermarkt een stel abrikozen tegengekomen… en hoewel ze nog peperduur waren, heb ik ze toch meegepakt… sssstttt niemand licht Mister Choco in, deal?

De reden van mijn buitensporig gedrag was deze rabarber-abrikozen confituur…  Een lekkere klassieker die iedereen te “pruimen” vindt en die ik dit jaar zeker niet wil missen of u wil laten missen. Ja, ja, ik ben ne keer op tijd.

 

Wat steekt u in uw boodschappentas?

 • 240 g rabarber (geschild en in blokjes)
 • 240 g abrikozen (zonder pit en in stukjes)
 • sap van 1/2 citroen
 • 240 g confituursuiker (versie 2 kg fruit voor 1 kg suiker)

 

En we gaan het eens breed laten hangen…

Doe de rabarber en de abrikozen in een grote kookpot. Voeg hierbij het sap van de halve citroen. Laat afgedekt een 10 minuutjes koken. Vergeet niet regelmatig om te roeren.

Vervolgens voegt u de suiker toe. Los deze goed op in het fruitmengsel en breng daarna alles goed aan de kook.  Na 3 minuten pruttelen, is uw confituur klaar.

Giet het hete goedje in propere bokalen, sluit deze af en laat alles omgekeerd afkoelen.

Het recept staat hier nu voor eeuwig en altijd, dus u kan perfect wachten met deze confituur te prepareren tot de abrikozen een beetje goedkoper worden. Aan u de keuze.

 

2 thoughts on “RABARBER-ABRIKOZEN CONFITUUR

 1. hoi madam confituur,
  heb de rabarber met abrikozen juist gemaakt en heb er een half vanillestokje uitgeschraapt en een takje munt er aan toegevoegd,heerlijk!
  grt anita

 2. Beste Madam Confituur,
  Ik maakte gisteren toevallig ook rabarberconfituur met abrikozen. Om het betaalbaar te houden gebruikte ik gedroogde abrikozen. Receptje: 800g rabarber – 250g gedroogde abrikozen – zeste van 1 sinaasappel – 400g confituursuiker. De ingrediënten samen met de helft van de suiker een nachtje laten trekken, dan de rest van de suiker toevoegen en 5 minuten laten koken. Het proberen waard!
  Ik vind je boek alvast geweldig! Heb al verschillende dingen uitgeprobeerd!
  Groetjes,
  Marleen Blockx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.