FRAMBOZEN-AARDBEIENSIROOP: MAGIE IN EEN FLESJE!

Zo een scoutskamp… Ze weten eigenlijk niet wat ze ouders aan doen. Zaterdag zijn onze twee oudsten vertrokken richting Durbuy en ik moet bekennen dat ik sindsdien al elke morgen naar de brievenbus spurtte (ja, zelfs op 21 juli… as if…).
Maar nope, geen letter te lezen voorlopig. Ik heb nochtans een berg postzegels meegegeven. Om mezelf te troosten – en omdat het wel een leuk drankje is bij hun thuiskomst – heb ik het volgende siroopje gefabriceerd: frambozen-aardbeiensiroop. Nice!!!

Frambozen-aardbeiensiroop

Wat mag in dit flesje? (voor 350 ml)

 • 450 g frambozen
 • 200 g aardbeien
Voor 250 ml sap:
 • 200 g suiker
 • 1 el citroensap

Frambozen-aardbeiensiroop maken, da’s durven (ok, ok, scouting ook):

Spoel de frambozen en de aardbeien af. Doe het kroontje van de aardbeien. Zwier beide vruchten in de kookpot en breng aan de kook. Hou het deksel op de kookpot. Piep regelmatig in de kookpot en roer dan even om. Na een 5 tot 10 minuten is het fruit tot moes gekookt. Duw even door met een pureestamper.

Giet het hete mengsel door een geleidoek of een puntzeef. Vang het sap op en meet af. Per liter sap, ga je 750 g suiker toevoegen. (Hier dus: 250 ml sap, met 200 g suiker)

Het sap mag samen met de suiker in de kookpot. Los de suiker op en doe er ook het citroensap bij. Laat het geheel één minuutje koken en giet vervolgens in hete pas gesteriliseerde flesjes.

Siroopjes zijn altijd leuk om in huis te hebben. Voor op ijs, of in een cocktail (cava/prosecco en bruiswater (normale verhouding 1/7 siroop, 6/7 andere) en zelfs in dit geval met melk en sinaasappelsap.

Ik zou zeggen schol! Geniet van dit frambozen-aardbeiensiroopje met volle teugen!

PS: Zin in nog meer lekkere drankjes, siropen of likeuren? Check dan zeker dit overzicht.

2 Reacties

 • Miche

  Dag madam

  Ik ben absoluut fan van je limoncello en maak het dan ook geregeld. Nu vond ik het jammer steeds de citroenen te moeten weggooien dus heb ik ze deze keer uitgeperst (ik had anderhalve liter puur sap), ik heb dit sap gezeefd en verdeeld over 2 flessen en in elke fles 750 gr fijne suiker gedaan. Dit heb ik 48u laten trekken en ik heb nu jummie-siroop waarmee mijn koters zelf limonade maken 🙂

  Groetjes

  Miche

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.