CONFITUUR VAN VEENBESSEN: HET RECEPT!

Vandaag ga ik confituur van veenbessen maken recht uit de diepvries. Of moet ik cranberries zeggen? Eigenlijk snap ik ziltch van het verschil. Gelukkig bestaat er nog zoiets als Wikipedia. En wat blijkt… de cranberrie is een soort veenbes. Namelijk de grote veenbes. Nu, hoe het beestje ook moge noemen, u kan er dus superlekkere confituur van maken. Dat staat vast. Ik geef u dan ook met veel plezier het recept.

Confituur van veenbessen

Ingrediënten:

 • 600 g bevroren veenbessen
 • 300 g confituursuiker (verhouding 2:1)
 • 1/2 theelepel boter
 • 1 theelepel sinaasappelschil (zeer fijn gesneden)
 • 60 ml water

Komaan, let’s go for it!

Doe de veenbessen, de boter en de sinaasappelschil in een ruime kookpot met een bodempje water. Breng het geheel aan de kook totdat het een fruitmoes wordt. (deksel op de pot)

Zet de pot van het vuur en voeg de confituursuiker toe. Roer goed om en laat de confituur-in spe terug koken gedurende 3 minuten. Check daarna de stolling en schuim af indien nodig.

De propere potjes mogen zich nu aandienen. Vullen, dichtschroeven omkeren en laten afkoelen. Zo simpel is dat!

Ga zeker nu even in uw diepvriezer neuzen… Een mens komt daar van alles tegen (ik toch). En wie weet, staat er dadelijk ook zo een schoon potje met confituur van veenbessen te blinken bij u… 🙂

4 Reacties

 • Sabine Croket

  Bij de rest van de veenbessen (300g) 200g fijngesneden appel toegevoed, een beetje water en dan laten sudderen met kaneel. Nadien nog 500g minuutsuiker ( verhouding 1/1) en 4 minuten laten doorkoken. Groot succes hiet thuis en de kerstsfeer komt al xat dichterbij.

 • Brichau elke

  Ik zie bij veel van je receptjes dat je bvb maar zoveel gram fruit neemt terwijl die confituursuiker dikwijls is voor de verhouding van 1kg fruit en 500 g suiker ….zoals bvb voor de veenbessen , neem je 450 g bessen en 300 g suiker ????zou het soms niet makkelijker zijn de receptjes, ook in je boek, daarop te baseren ? Of heb ik het mis ? Past op he dit is zeker niet slecht bedoeld, integendeel, jouw boek en website zijn een bron van inspiratie !!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.