CONFITUUR VAN KIWI MET WORTEL EN KOKOSMELK

Ik heb het vorige week al verklapt. Er komt een Madam Confituur-boek. Niet onmiddellijk, nee, nee, u gaat nog wat geduld moeten uitoefenen. Maart 2013  is het zover. En geloof me, dat doet iets met een mens. Maar vooraleer ik mag staan blinken naast mijn boek, moet er nog zware arbeid geleverd worden…

Zo moest ik nog op zoek naar een confituur van kiwi. En aangezien ik een boek vol lef wil maken, leek me een experiment met kiwi, wortel en kokosmelk een mooie uitdaging.  Dikke chance voor deze Madam, maar dat potteke smaakte super.

confituur van kiwi

Meeslepen van de winkel:

  • 2 kiwi’s (+/- 200 g)
  • 120 ml kokosmelk
  • 120 ml wortelsap
  • 2 eetlepels munt (gewassen en versnipperd)
  • 230 g confituursuiker (versie 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

Deze confituur van kiwi, maakt u zo:

Schil de kiwi’s en snij de vruchten in kleine blokjes. Doe deze blokjes samen met de kokosmelk en het wortelsap in een ruime kookpot. Breng het geheel een tweetal minuten aan de kook. Om een egaal confituurke te krijgen, zet u even de mixer in de fruitmassa.

Voeg daarna de confituursuiker toe. Los deze goed op en breng vervolgens opnieuw aan de kook. Laat alles 3 minuten koken. Tijdens deze kookbeurt, voegt u net voor het einde de munt toe.

Schuim af indien nodig en tover uw propere bokaaltjes boven. Giet de hete confituur hierin en sluit af. Laat alles omgekeerd afkoelen.

Geen mens die gelooft dat u van kiwi, wortel en kokosmelk confituur kan maken. Bij dezen is het bewezen! 🙂 Yes, you can!

Een reactie

  • Lien van Diepen

    Wat een lekkere,frisse jam. Dit wordt een van mijn favoriete smaken. Ook mijn kleinkinderen waren enthousiast. Ze maakten tijdens hun logeerpartij zelfs een rooster om uit te maken wie er aan de beurt was om de lepel te mogen aflikken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.