CONFITUUR MET ZÙSTO: RABARBER & BANAAN

Vorige week trok een fervente confituurmaakster me aan mijn mouw. Al jaren maakte ze de lekkerste potjes zoet voor haar man. Tot zijn suikerspiegel plots een alarm deed afgaan. Zijn lievelingsrecept, rabarberconfituur met banaan, werd onmiddellijk van het menu geschrapt. Gelukkig bleef zijn wederhelft niet bij de pakken zitten en stuurde me een berichtje. Haar vraag was duidelijk: hoe maak ik een suikerarme versie van deze confituur met Zùsto?

Heel eerlijkgezegd verraste dit berichtje me. Want ik was er absoluut van overtuigd dat ik al enkele recepten met deze suikervervanger op mijn blog had staan… Niet dus.

Vandaag breng ik daar dus graag verandering in! Confituur met Zùsto, it is!

Confituur met Zústo

Ingrediënten:

 • 350 g rabarber (in kleine stukjes – oudere stelen schillen, aub)
 • 150 g banaan (in stukjes)
 • Sap van 1/2 citroen
 • 100 ml water
 • 1/2 zakje Pec Plus
 • 250 g Zùsto

Ready voor deze confituur met Zùsto?

Doe de rabarber, de banaan, het water en het citroensap in een kookpot. Breng aan de kook en laat 10 minuten afgedekt pruttelen.

Neem de pot van het vuur en voeg Pec Plus toe. Roer goed door het mengsel. Nu is het de beurt aan de Zùsto. Voeg het poeder toe en neem een garde om eventuele klonters weg te roeren.

Zet de kookpot opnieuw op het vuur en laat alles een minuut goed doorkoken. Doe de stollingstest en schuim af. Vul daarna steriele confituurpotten met de hete confituur. Sluit onmiddellijk af met het deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Net zoals bij alle suikerarme recepten, is de houdbaarheid hier een issue. Althans nadat u de pot opent. Eens het deksel van de pot is gegaan, eet u deze confituur binnen de vijf dagen op.

Nieuwsgierig naar meer informatie over Zùsto? Check dan snel hun website.

4 Reacties

 • Linda

  Beste, ik maak al jaren confituur met zusto. Op 1 kg fruit neem ik ongeveer 1/2 kg zusto, en 2 zakjes pecplus. Potjes omgekeerd afkoelen. Mijn confituur blijft zeker 2 a 3 weken goed in de koelkast na opening.

 • Barbara

  Ik mag ook geen suiker eten en experimenteer reeds enkele maanden met zusto.
  Wij maakten rabarberconfituur met vanille en zusto en deze is overheerlijk!

  Mooie site en interessante tips!
  PROFICIAT!

  • Madam Confituur

   Dank u wel, Barbara! Ik plan vandaag of morgen nog een post over hoe de verhoudingen zitten bij verschillende suikervervangers. Groetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.