RABARBERCONFITUUR MET BANAAN EN GEMBER

Op twee weken tijd kan er veel gebeuren… zeer veel…

Madam Confituur ontwaakte uit haar diepe winterslaap, de paardenbloemen namen de wei over én mijn rabarberstruik kende plots geen grenzen meer (#yeahrabarberconfituur). En het laatste wapenfeit vergeet ik dan nog: mijn nieuwe boek. Fier*** bloos***fier. Met mijn nieuwe boek kwam ook de goesting voor het bloggen terug. Het jeukte behoorlijk!

Misschien dacht u eerder wel… die Madam, die is het land uitgezet. Of die heeft haar keukenschort verbrand en er de brui aangegeven. Met een gerust geweten kan ik u zeggen dat ik nog steeds in het mooie Limburg vertoef en die keukenschort momenteel alleen even in de was ligt. Per chance, heb ik er enkelen in reserve 🙂

Ik heb deze winter ontdekt dat ik, ook buiten Madam Confituur, teksten kan schrijven als freelance copywriter. En zo pen ik sinds november behoorlijk wat lettertjes neer. Uiteraard ben ik niet in de wieg gelegd voor elke tekst, maar de copy-opdrachten met een hoek af, blijken op mijn lijf geschreven te zijn.

Nu ben ik dus heerlijk bezig met dé twee zaken die me echt boeien: schrijven en koken. Wat kan ik zeggen: het leven is een feest!

Maar ook voor u wordt het vandaag een dikke party! Recht uit mijn nieuwe boek presenteer ik u deze rabarberconfituur met banaan en gember, zalig lekker en helemaal kidsproof! Geniet ervan!

Rabarberconfituur met banaan
Copyright Frank Croes

Wat haalt u in huis voor deze rabarberconfituur met banaan? (voor 3 potjes)

  • 300 g rabarber (vers of diepvries, geschild)
  • 200 g banaan (gepeld)
  • 1/2 duim gember (geschild)
  • 150 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 200 g geleisuiker (versie 500 g suiker voor 1,5 kg fruit)
  • sap van 1/4 citroen

 

Hoe maakt u dit potje?

Snijd de rabarber en de banaan in stukjes en de gember in kleine blokjes.

Doe alle ingrediënten behalve de suiker samen in een kookpot en laat 5 minuten afgedekt koken. Tover vervolgens je pureestamper tevoorschijn en maak alles fijn.

Voeg de geleisuiker toe en roer flink.

Breng opnieuw aan de kook en laat 4 minuten stevig doorkoken.

Doe de stollingstest. Schuim nog even af met een schuimspaan.

Giet de hete confituur onmiddellijk in propere glazen potjes. Vul ze netjes tot aan de rand.

Sluit de potjes onmiddellijk af met een deksel, keer ze om en laat afkoelen.

9 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.