PERENCONFITUUR MET BANAAN

Wie kinderen heeft, weet dat de pot choco verstoppen vaak een echte must is. Want laat u uw onderdeuren begaan, dan hangt dat bruine goedje tot achter hun oren. En ook wat de boterhamdoos betreft, hebben ze een zwak voor Nutella. Persoonlijk hou ik er van om één boterham te spijzen met kaas of een vleesje. Boterham nummer 2 mag met zoet. Dat is soms choco, dat is soms confituur.

Gisteren bleken de potjes confituur op. Jawel, jawel, het gebeurt zelfs in de beste huishoudens… 🙂 Daarom bedacht ik nog eens een lekkere kidsproof confituur.  Het resultaat werd een yummy perenconfituur met banaan en zit vandaag “whoppa” in de boterhamdoos…

Spannend? Gaan er boterhammetjes terug komen?

Nee, niet echt. Want gisteren zijn er al veel vingertjes in de pot gedoken. En chance voor deze madam… Die nieuwe confituur, it was a winner!

Perenconfituur met banaan

Wat haalt u in huis voor deze perenconfituur? (voor 8 potjes van 230 ml)

  • 1200 g vruchtvlees van peren (zonder klokhuis, zonder schil)
  • 180 g banaan (zonder schil)
  • 220 ml sinaasappelsap
  • sap van 4 citroenen
  • 535 g geleisuiker (versie 3:1 – Maxifruit)
  • optioneel: zwarte peper en zout (een snuifje)

En gaan met die banaan!

Het procédé is poepsimpel. Doe het vruchtvlees van de peren en de bananen in een ruime kookpot. Voeg er het sinaasappelsap en het citroensap bij. Breng aan de kook en laat pruttelen gedurende 10 minuten met het deksel op de kookpot. Roer af en toe even om.

Neem een pureestamper en maak alles fijn. Doe nu de suiker erbij en roer goed tot alles is opgelost. Wilt u wat extra “body” in uw confituur, dan voegt u een beetje zwarte peper en wat zout toe. Breng opnieuw aan de kook en laat alles 4 minuten doorkoken. Na deze kookbeurt checkt u de stolling met de stollingstest. Schuim vervolgens af indien nodig en giet de hete confituur in kraaknette potjes. Sluit af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Wedden dat die choco tweede keus wordt! En moest u dat bruine goedje toch niet kunnen verdrijven, maak het dan gewoon zelf!

9 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.