OVER THE TOP OLDSKOOL CITROENMARMELADE

Februari is misschien niet bepaald de confituurmaand bij uitstek. Maar voor potjes marmelade is het nu wel koekenbak. Eén tip als u marmelade maakt: Kies voor biovruchten. Het verschil qua smaak is enorm! Vandaag trakteer ik u graag op een citroenmarmelade helemaal oldskool bereid.

citroenmarmelade 2

Wat haalt u in huis voor deze citroenmarmelade? (Voor 2 potjes van 230 ml)

  • 4 bio-citroenen
  • 400 g suiker
  • 650 ml water
  • Snuifje zout
  • 3 à 4 eetlepels citroensap

Aan de slag met die citroenen!

Snijd de achterkantjes van de citroenen en vierendeel ze vervolgens. Haal de pitjes eruit. Neem uw scherpste mes en snij de citroen in heel dunne schijfjes. Probeer ze niet in de lengte te snijden maar in de breedte. Dit werkt een pakske gemakkelijker. Leg de schijfjes in een kookpot en zet ze onder water.

Zet de kookpot op het vuur en kook 5 minuutjes. Giet daarna alles door een zeef en leg de citroenschijfjes terug in een kookpot. Doe nu het verse water, het zout, de suiker en het citroensap erbij. Zet de kookpot op het vuur en breng aan de kook. Laat alles 30 tot 40 minuten koken. Roer regelmatig om, want anders gaat de suiker karamelliseren tegen de bodem. En dat zorgt voor een minder schoon kleurtje.

Check op tijd de stolling. Als u nog maar het vermoeden hebt dat het koekenbak is, tover dan uw bordje en lepeltje boven voor een testje. Eens klaar giet u de marmelade in steriele potjes.  Sluit af met hun deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Smakelijk!

TIP VAN MADAM

  1. Heeft u toevallig net in uw vingers gesneden, een muggenbeet opengekrabd op uw wijsvinger, … blijf vooral weg van citroenen dan. Want man, man, man dat doet pijn!
  2. Overtuigd van deze citroenmarmelade? En wilt u nog andere marmelades prepareren? Check de volgende marmelade recepten.

8 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.