BATIDACONFITUUR: VOOR DE FANS VAN KOKOSNOOT!

Het was hier maanden stil. Muisstil! Dat had een bepaalde reden. Maar nu mag ik het van de daken schreeuwen. ER KOMT EEN NIEUW MADAM CONFITUUR BOEK!!!   

En wat voor een boek…
Naast een berg lekkere gelei- en confituurrecepten, gaan we zelfs een stapje verder. Gerechten met confituur in, maar ook  andere lekkere dingetjes die perfect  in potjes en flesjes passen. Samengevat: allemaal bereidingen die horen bij een perfecte Madam Confituur-dag!  U gaat met andere woorden content zijn. 

Eén van de recepten die niet mocht ontbreken in boek nr.2 was deze Batidaconfituur. En om uw nieuwsgierigheid een beetje te beantwoorden, trakteer ik u alvast op het receptje.

Batidaconfituur

 

Wat haalt u in huis voor 1 potje Batidaconfituur van 230 ml?

  • 400 ml volle melk
  • 100 ml Batida de Coco (of kokoslikeur)
  • 150 g fijne suiker
  • 1/2 theelepel gemalen kokos

 

Confituur dé coco…

Giet de melk en de kokoslikeur samen in een kookpot.

Voeg de suiker en de gemalen kokos toe en breng aan de kook terwijl u met een klopper roert in achtjes. Blijf roeren dat de vloeistof dikker wordt.

Check de stolling met een koud bordje en een lepeltje confituur. Giet de confituur in een steriel potje, sluit onmiddellijk af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

 Ik heb toch wel 50 minuutjes achtjes geroerd, maar het resultaat is het allemaal waard! Armspieren dat ik nu heb, amaai!!!

PS: wist u trouwens dat u met dit heerlijke potje een superlekkere kaastaart fabriceert?

 

8 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.