REISVERSLAG: THE MARMALADE AWARDS – DEEL 1

Ondertussen staat de homemade Cointreau te rusten en dat voor maar liefst 40 dagen. Het lijkt wel vastentijd. Tijdens het wachten, heb ik mijn oog laten vallen op iets speciaals: The Marmalade Awards 2013.  In het land van “the bucket woman“, houden ze een jaarlijkse marmelade wedstrijd met diverse categorieën: Sevilla marmelade, kindermarmelades, internationale marmelades,… Dat klinkt spannend. Na wat gezeur aan Mister Choco zijn oren, staat het vast: we are going abroad!

Onze inzending

Dit event kiest de beste marmelades uit maar liefst 1800 potjes van over heel de wereld. Dat kan tellen. En dit jaar zit er ook een potje bij van zoonlief en van mezelf.

Cel (mijn kinderen hebben allemaal korte namen, want dat is gemakkelijker om te “duvelen”) ging voor een cranberrie-orange marmelade. Ik zet mijn beste beentje voor met mijn mojitomarmelade.

Op 2 en 3 maart is het zover! Mister Choco en ik gaan ter plekke om het zaakje te inspecteren. Uiteraard volgt er een uitgebreid verslag. Dan weet u volgend jaar: hoe u kan deelnemen, waaraan uw marmelade moet voldoen (die Engelsen hebben misschien totaal andere smaakpapillen) of kan u zelfs een interessant uitje plannen richting Engeland.

Schonen deal, right?

2 Reacties

  • Christel

    Good luck !!! Keep us informed. Ik heb van een collega vorig jaar een potje “original orange marmelade with Irish whiskey” gekregen, maar dat vond ik toch niet echt lekker. Eerder iets voor als ge een goei valling hebt en geen hoestsiroop in huis … Volgens mijn bescheiden mening gaan jullie daar in de prijzen vallen ! From Belgium, 12 points 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.