REISVERSLAG: THE MARMALADE AWARDS – DEEL 3

Bon, daar gingen we dan. Off to The Marmalade Awards! Eerst per auto naar Rotterdam, dan met de P&O boat naar Hull en vervolgens helemaal naar Dalemain. Van een tripke gesproken.
Nu dat rondtoeren in Engeland (en zeker in die coté) valt enorm mee: een mens mag eindelijk eens langs rechts voorbijsteken (yes, yes, yes) en het landschap is verbluffend schoon. Daarvoor alleen al pak ik mijn valies.

Het event zelf was kleiner dan verwacht, maar wel gigantisch qua aantal ingezonden marmelades. Er stonden maar liefst 1900 potjes van over heel de wereld. Japan, Tsjechië, Amerika, Australië,… iedereen was blijkbaar van plan een prijs weg te kapen. Elke inzending had zijn beste beentje voorgezet, maar helaas pindakaas kunnen er maar een paar winnen.

En dit jaar was deze Madam niet bij de winnaars. Met een lang lip en veel gemor (ik kan zoooo goed tegen mijn verlies), heb ik dan maar de 1900 potjes grondig geïnspecteerd en ik moet zeggen er zaten veel interessante smaken tussen. Met andere woorden ik heb genoeg inspiratie voor de komende maanden. 🙂

Wilt u volgend jaar ook deelnemen en een hoge score halen? Let dan op de volgende elementen:

  • bokaal (juist afgewerkt: gevuld tot aan de rand, deksel intact,…)
  • smaak
  • structuur – kleur – consistentie

Ik ben in 2014 alvast opnieuw van de partij and this time I am sooooooo gonna win!

Voor meer indrukken, trakteer ik u op onderstaande fotoreeks:

4 Reacties

  • Christel

    Moh … en ik had er nog zo’n goed oog in :O. Thumbs up for next year !! Ben je eigenlijk verplicht om ter plaatse te gaan, of kan je je brouwsel gewoon ook opsturen ? Toch goed dat je inspiratie heb kunnen opdoen : hoe het kan of hoe het helemaal niet moet (dat laatste zal er ook wel tussen gezeten hebben vermoed ik dan …).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.