RECEPT AARDBEIENCONFITUUR MET GECONDENSEERDE MELK

Nieuwe website, nieuwe recepten en een paar oude potjes effen parkeren. Dat was het plan! Maar nog geen 12 uur nadat ik het onderstaande recept van aardbeienconfituur met gecondenseerde melk had gedeletet, kreeg ik Hilde achter mijn veren. Ze was helemaal zot van dit potje, maar vond het recept niet meer.  Ik wist wel waarom. Doeme toch, iets te grondig opgeruimd!

Wellicht zat het recept nog ergens in een oude back-up. Helaas lijkt deze back-up eerder op mijn waskot: allesbehalve opgeruimd dus…

Maar diezelfde Hilde kwam ondertussen terug met een zeer straffe voorzet en toverde via één of andere cache-ding, het recept terug. Waar IT magie al niet goed voor is. Graag een applausje voor Hilde, en ik beloof nederig dit recept niet meer te “verstoppen”. 🙂

recept aardbeienconfituur met gecondenseerde melk

Voor dit recept van aardbeienconfituur haalt u in huis:

  • 1 kg  aardbeien
  • 500 g confituursuiker (verhouding 2 kg fruit – 1 kg suiker)
  • sap van 1/3 citroen
  • 100 ml gecondenseerde melk (in blikvorm, staat bij de melk) De hoeveelheid gecondenseerde melk kan u naar eigen goesting aanpassen. Wel niet overdrijven want anders wordt de confituur lopend.

Aan de slag!

Spoel de aardbeien grondig, verwijder hun kroontje en snij in kleine stukjes. Doe het fruit, het citroensap en een klein bodempje water in een ruime kookpot. Breng aan de kook. Als de aardbeien tot moes gekookt zijn, haalt u de kookpot van het vuur.

Los vervolgens de confituursuiker op en breng alles terug aan de kook. Na 3 minuten is uw confituur klaar. Doe voor alle veiligheid nog even de stollingstest.

Is er tijdens het koken, schuim ontstaan? Dan mag u deze nu verwijderen met een schuimspaan.

Daarna roert u de gecondenseerde melk door de hete confituur. En vervolgens mag uw nieuwste creatie in potjes. Afsluiten en omgekeerd laten afkoelen.

PS: Ontdek ook mijn overzicht van de 10 lekkerste potjes homemade aardbeienconfituur!

Een reactie

  • martine ducoulombier

    Hallo Ik ben verzot op uw boek (heb maar het eerste) Nu zie ik in de boekenwinkel een nieuw boek liggen, staan de vorige recepten daar ook in of zijn dit weeral allemaal nieuwe recepten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.