POMPELMOESCONFITUUR MET MANGO

Bittere smaken, I LOVE IT. En als het pompelmoesseizoen d’r is, staat uw Madam weer te popelen om er confituur van te maken. Aangezien ik nog een paar mango’s heb liggen, gaan we die sukkelkes een nieuwe bestemming geven in mijn overheerlijke pompelmoesconfituur.

Pompelmoesconfituur met mango

Wat hebben we nodig?

  • 600 g roze pompelmoes
  • 400 g mangovruchtvlees (+/- 3 rijpe mango’s)
  • 500 g confituursuiker (versie 1 kg fruit versus 500 g suiker)

Hoe maakt u deze pompelmoesconfituur?

Schil de pompelmoes en snij het vruchtvlees uit de vrucht. Vang zeker het sap op terwijl u dit doet. Vervolgens snijdt u het mangovruchtvlees van de pit. Doe de stukken fruit in een kookpot met een bodempje water en breng aan de kook.

Na even te koken, onstaat er een fruitmoes. Haal dan de kookpot van het vuur en voeg de suiker toe. Los de suiker goed op in het fruitmengsel. Breng vervolgens opnieuw aan de kook totdat de confituur de gewenste dikte heeft bereikt. Komt er een beetje schuim naar boven tijdens het kookproces, schuim dit dan af helemaal op het einde. Doe de warme confituur in bokalen en laat omgekeerd afkoelen.

Ik ben wild van deze pompelmoesconfituur omdat ik een bittere mie ben, maar ik moet zeggen dat de mango de bittere smaak duidelijk verzacht. Een bitter-sweet symphony om uit te proberen dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.