CONFITUUR VAN MANGO – speciale versie

Zoals ik al zei in mijn vorige post, is confituur van mango maken niet onmiddellijk mijn favoriet jobke. Behalve dan als we eens wat creatiever mogen zijn. De mangoconfituur die ik u nu voorschotel, is zo’n specialleke!

De inspiratie heb ik gehaald bij het programma Komen Eten, waar een zeer rondborstige blonde dame (u kan al raden over wie we het hebben: lees Lesley-Ann Poppe) een mango-nagerecht serveerde. Eens kijken wat dat geeft…

Confituur van mango

Wat haalt u in huis voor deze confituur van mango?

  • 2 rijpe mango’s (ongeveer 250 g vruchtvlees)
  • sap van 3 limoenen
  • 20 blaadjes munt
  • een vleugje kaneel (pas op: kaneel overheerst snel de mangosmaak)
  • een vleugje saffraan
  • een klein stukje gember (1 cm op 1 cm)
  • 170 g confituursuiker (versie 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

En nu kunnen we aan de slag!

Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees weg van de pit. Doe het vruchtvlees in een kookpot met een bodempje water. Breng de mango, stukjes gember en het sap van de limoenen samen aan de kook totdat er een moes ontstaat. Heeft u mango’s die niet allemaal even rijp zijn, dan zou ik het geheel even doormixen. Voeg vervolgens kaneel, saffraan en de blaadjes munt toe. Haal de kookpot van het vuur en los de suiker op in het fruitmengsel. Vervolgens brengt u alles terug aan de kook tot de gewenste dikte. En jawel, uw speciale versie van mangoconfituur is klaar.

Belangrijke tip: was de muntblaadjes even op voorhand en laat ze uitlekken in een vergiet. Anders kan het zijn dat de muntblaadjes zich niet goed verdelen in uw confituur.  En dat zou natuurlijk jammer zijn.

Serveertip: Lekker bij gebakken scampi’s.

5 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.