PERENCONFITUUR MET GEMBER: ZALIG LEKKER!

Het weekend is gepasseerd als een trein en nu vliegen we weer een nieuwe week in. Eentje met maar liefst: drie… DRIE… avondlessen en één oudercontact. Vooral dat laatste doet mijn stresslevel stijgen. Aangezien onze bijna-vijfjarige constant beweert, o zooooo flink te zijn bij de juf, ruik ik onraad. zenuw, zenuw, zucht, zucht!
D’r is gelukkig niks beter als afleiding dan confituur maken. Perenconfituur met gember nog wel. Hiehaa!

Perenconfituur met gember

Wat halen we van de winkel in huis?

 • 500 g peren
 • 2 citroenen
 • 1 stukje gember (nen duim)
 • 300 g confituursuiker (2:1 verhouding)
 • 1 sinaasappel

Komaan, we vliegen d’r in!

Schil de gember en snij hem in zeer kleine blokjes. Omdat ik niet hou van een te scherpe smaak, kook ik deze stukjes eerst even een minuutje in water. Vervolgens haal ik de stukjes gember uit het water en doe ze in een ruime kookpot.

Ook de peren mogen hierbij (uiteraard geschild en in blokjes). Voeg het sap van de citroen en van de sinaasappel toe en breng het geheel een tiental minuten aan de kook. Als u merkt dat er te weinig vocht bij het fruitmengsel zit, geneer u dan niet om een klein beetje water toe te voegen.

Als alles “mals” gekookt is, haalt u de kookpot van het vuur om er de confituursuiker bij te doen. Los dit goed op en breng alles terug aan de kook gedurende 3 minuten.

Check of het stollingspunt bereikt is en doe vervolgens deze perenconfituur met gember in propere bokaaltjes. Laat ze omgekeerd afkoelen.

En voilà se, ik ben alvast terug helemaal zen!!!

18 Reacties

 • linda

  heeeel lekker ! ik moet deze confituur regelmatig bijmaken want ik bezorg mijn vrienden altijd een potje als we op bezoek komen .
  wij eten hem bij een kaasschotel .

 • Lien van Diepen

  Wat een geluk dat de peren dit jaar zo goedkoop zijn. Reden te meer om flink wat van deze lekkere jam te maken. Ook de perenjam met pruimen en hazelnoot gemaakt met hazelnoten uit eigen tuin. Om ze te ontdoen van de bruine vliesjes ze even in kokend water gedompeld en ze daarna schoongemaakt. Wel veel werk. Dit gaat ’t beste wanneer ze nog nat zijn. De jam is heerlijk en smaakt naar meer!

 • Nelleke

  Vandaag peren confituur met gember gemaakt van de peren die ik meegebracht heb uit Oostenrijk. De perenboom stond naast onze caravan. Een leuke maar zeker ook lekkere vakantieherinnering.

  Het recpt vond ik in een gekregen exemplaar van Landlevem.

  Bedankt voor het recept, ik zal het zker bewaren.

  Groetjes,

  Nelleke

 • Martine

  Dag Katrien

  Al de recepten moet ik aanpassen met het oog op minder suiker gebruiken.
  Ik heb de perenconfituur gemaakt met 500gr peren, 100gr confituursuiker en 10gr extra pectine.
  Ik heb er niet eens Canderel of Tagatesse moeten bij doen.
  Heerlijk!

  Groetjes
  Martine

  • Madam Confituur

   Dag Brigitte,
   Ik denk van wel, maar 100% zekerheid kan ik u niet bieden. Ik heb het zelf nog niet getest.
   Moet ik misschien eens proberen…

   gr,
   Madam Confituur

 • Lien

  Hoi Katrien,

  Wat lekker, die perenjam met gember. Bij de plaatselijke fruitkweker 1500 gr. conferance peren gekocht voor een eerste aantal potjes jam.

  Vorige week nogmaals de kweker bezocht en deze keer ruilhandel bedreven…. Deze keer peren geruild tegen een pot jam en gisteren samen met kleindochter aan de slag gegaan. Resultaat:5 potten heerlijke jam. En nu maar wachten op het nieuwe perenseizoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.