MARMELADE VAN BLOEDSINAASAPPEL: WAUWIE!!!

Deze week ga ik de bloedsinaasappel te lijf. Ik heb nog een paar bloedsinaasappels liggen en die gaan we eens schoon in een potje doen.
Nu, bloedappelsien biedt enorm veel mogelijkheden op vlak van confituur of marmelade.  Het was dus een beetje, een moeilijke keuze… Maar ik ben overtuigd door een uitgebreide smaaktest: we gaan voor de marmelade van bloedsinaasappel met mango en frambozen.

Marmelade van bloedsinaasappel

In huis halen:

 • 5 bloedappelsinaasappels (+/- 500 g)
 • 250 g frambozen (uit de diepvries)
 • 250 g mango
 • 500 g confituursuiker (verhouding 2:1)

Everybody ready? Here we go!

Was de bloedsinaasappels grondig met water. Neem vier bloedsinaasappels en snijd er het vruchtvlees uit. Doe dit boven een ruime kookpot, want alle sap dat wegglibbert, kan u best ook opvangen. Wat overblijft van de sinaasappels, knijpt u uit boven de kookpot.

De vijfde bloedsinaasappel schilt u en perst u vervolgens uit. Snij de schil in zeer dunne reepjes en doe deze reepjes samen met het sap in de kookpot.

Schil de mango en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in zeer kleine blokjes. Doe dit samen met de ontdooide frambozen in de kookpot.

Doe de confituursuiker over  het fruitmengsel en roer even om. Laat het geheel minstens drie uur rusten in de koelkast.

Vervolgens zet u de kookpot op het vuur en laat u  het mengsel drie minuten koken. Dan is de marmelade van bloedsinaasappel klaar. Doe onmiddellijk in bokalen en laat deze omgekeerd afkoelen.

Probeer deze marmelade zeker eens. Of als u zelf een recept hebt, mag u dat gerust hieronder droppen. Ik ben er zeker van dat er nog bloedsinaasappel-lovers in de zaal zijn…

Tip: probeer de mango echt in kleine blokjes te snijden. Dit is “veiliger” bij het vullen van de bokalen. Anders wordt het een pijnlijk geklieder. Believe me, ik heb de test gedaan…

TIP2: check ook dit recept met bloedsinaasappel!

5 Reacties

 • Stefanie

  Hallo,

  Zojuist gelei van blauwe druiven gemaakt. In plaats van met witte druiven. Het ziet er goed uit en ‘k heb ook je tip uit het boek geprobeerd door er een beetje honing aan toe te voegen. De gelei is lekker van smaak!

 • Laura

  Ohnee, ik had te snel gelezen en het op het vuur gezet, met als resultaat dat het vol pitjes zit van de frambozen. IK heb het er dan afgehaald vanaf dat ik het doorhad dat het eig in de koelkast moet en nu staat het dus mooi in de koelkast. Wat kan ik nu het beste doen? zeven? 🙁

 • Christel

  Haha, ben blij dat je mijn “tip” gevolgd hebt. Wat ik fijn vind aan bloedappelsien is dat het zo’n speciale smaak heeft, appelsien met een beetje meer. En dan die kleur ! Mijn recept met bloedappelsien is : sap (geen schil, lust ik niet) + 2:1 geleisuiker en een potje marashinokersen in kleine stukjes met siroop en al … SUPERLEKKER !!! Ne cocktail voor op je boterham. Jouw recept ga ik toch ook eens proberen, al was het dan alleen al maar voor die flashy kleur : precies een zonneke in een potteke 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.