MARMELADE VAN RODE POMPELMOES

Bonjour allemaal! Buiten is het berekoud, dus blijf vooral binnen en kruip achter uw fornuis. Messen in aanslag, kookpot paraat. De rode pompelmoezen die vandaag passeren, zijn er geweest! Let’s make grapefruitmarmelade oftewel marmelade van rode pompelmoes!

Ok, ok,… Ik heb er weer zin in! Dat is duidelijk. 🙂

marmelade van rode pompelmoes

Haal voor deze marmelade het volgende in huis:

  • 1 kg rode pompelmoezen
  • 1 citroen
  • 1,2 l water
  • 1,4 kg suiker

Bereidingswijze:

Start met het schrobben van de pompelmoezen en citroen. Vervolgens schilt u de vruchten en houdt u de schillen bij. Halveer de pompelmoezen en citroen en pers ze uit. Het sap doet u in een ruime kookpot.

Snijd de schillen in zeer dunne, lange reepjes. Hoe dunner gesneden, hoe beter het mondgevoel is achteraf. Doe de schillen in de kookpot bij het sap en voeg het water er aan toe. Breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de kookpot en laat de marmelade zachtjes gaar worden. Dit kan tot 2 uur duren, dus heb een beetje geduld.

Eens de schillen gaar zijn, lossen we de suiker op in het mengsel en brengen we alles opnieuw aan de kook. Na 10 tot 15 minuten zou uw marmelade de gewenste dikte moeten bereiken. Check zeker even de stolling.
En dan mogen de confituurpotjes aantreden. Vul ze snel met de warme marmelade van rode pompelmoes en plaats ze op hun hoofd terwijl ze afkoelen.

Dat hebben we weer flink gedaan, se!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.