ANANASCONFITUUR MAKEN = ZO SIMPEL!

D’r zijn zo van die dagen… Pffff, gisterennamiddag wou ik nog snel naar het toilet gaan en hup daar ging mijn gsm…. Recht het toilet in. Mijn goede vriend was ocharme nog maar net een maand oud. Ik probeerde de patiënt nog te reanimeren, maar nope. Hij had duidelijk de geest gegeven. Om alles nog “gezelliger” te maken, belt net op dat moment de avondles om te zeggen dat de docent ziek is. Argh! Dat bericht is dus in de wc-pot blijven hangen. Ik stond daar ’s avonds weer schoon.

Maar vandaag wordt het anders! Dat zegt mijn innerlijke optimist althans. Hoe kan het ook anders. Ik ga vandaag ananasconfituur maken! En als het effen kan met een beetje rum erbij.

ananasconfituur maken

Wat haalt u in huis?

 • 340 g ananas (mag ook uit blik, maar laat goed uitlekken)
 • 170 g confituursuiker (verhouding: 1 kg fruit versus 500 g confituursuiker)
 • sap van 1 citroen
 • 1 eetlepel kokos
 • 2 eetlepels rum

Aan de slag!

Snijd de ananas in blokjes en doe ze samen met een bodempje water in een ruime kookpot. Voeg het citroensap toe en ook de kokos mag er al in. Breng het geheel aan de kook en laat het sudderen tot alles moes is. Roer regelmatig om.

Neem de kookpot van het vuur en voeg de confituursuiker toe. Los de suiker goed op en breng daarna alles opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten koken. Dan zou uw confituur de gewenste dikte moeten hebben. Neem de kookpot van het vuur en voeg 2 eetlepels rum toe. (eten de kinderen ook mee, dan laat u de rum eruit) Roer even om en doe de warme ananasconfituur in steriele bokalen. Sluit de confituurpotjes en draai ze om.

Ik heb al eens zonder rum gezeten, en dan was de goede (en dure) whisky van Mister Choco zeker een waardig alternatief. Maar dat blijft tussen ons, hé. Sssssttt!

Bon, u kunt verder? Zoals u ziet (en leest), is ananasconfituur maken supersimpel! Laat me zeker weten als u het geprobeerd hebt.

9 Reacties

 • marie willems

  beste confituur madam
  ik maak al bijna 50 jaar al mijn confituur zelf je kan eigenlijk van alles (fruit&groenten gebruiken)na ga ik ananas proberen
  ik heb al ondervonden dat een rijpe geplette banaan wonderen doet bv. bij vlier braam ,tomaten enz. marie
  bedankt voor de ongebruikelijke combinaties.ze zijn het proberen waart.
  grtjs

 • lies

  hallo

  ik heb een vraagje.
  voor rozengelei te maken welke soort roze. gebruikt je daar best voor. uit tuin. bloemenhandel.

  las ook dat je gelei maakt van klaprozen.
  dacht altijd dat deze giftig waren.
  niet dan.

  leuke website
  super

  mvg lies

  • Madam Confituur

   Zolang het onbespoten blaadjes zijn, hoort u mij niet klagen.

   Klaprozengelei met de blaadjes van, is zeker niet giftig. U moet wel de hoeveelheden goed aanhouden, anders wordt het niet meer gezond. Het is zoals met alles: overdaad schaadt.

 • Nele

  Hallo!

  Als je voor dit recept ananas uit blik gebruikt (op sap, niet op siroop) mag je dan ipv het bodempje water dat je in je pot zou doen, het vocht van de ananas uit blik gebruiken? voor extra smaak ofzo? 🙂
  En de kokos, is dat gewoon droge geschilferde?
  Kan ik ook een dubbele portie maken als ik de ingrediënten verdubbel?

  alvast bedankt!!

  groetjes!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.