LIMONCELLO MAKEN – DE PURE VERSIE

Limoncello maken, is zo simpel! Iedereen zou dat ooit eens zelf moeten doen, toch?
Enkele dagen geleden postte ik alvast de creamy version van limoncello. Vandaag is het de beurt aan het pure drankje.

Deze versie moet maar liefst 30 dagen trekken. Dus u zult een beetje geduld moeten hebben vooraleer u in het zonnetje nipt van uw zelfgemaakte likeur.

Limoncello maken

Wat zwieren we in de winkelkar?

 • 4 biologische citroenen (enkel de schillen zonder wit)
 • 500 ml alcohol (96°)
 • 350 g suiker
 • 1/2 liter bronwater

Aan de slag!

Doe de schillen van de citroenen in een ruime bokaal en giet er de pure alcohol bij.

Sluit af en plaats de bokaal koel en donker. Elke dag mag u op bezoek om de limoncello-in-spe even door mekaar te schudden.
Na twee weken, zeeft u de schillen uit de vloeistof. Leg hiervoor een confituurdoek (of een stuk keukenpapier) in de zeef voor het meest optimale effect.

Los nu de suiker op in het opgewarmde water. Laat vervolgens afkoelen. Eens terug op kamertemperatuur mag dit suikerwater bij de gezeefde alcohol. Roer even om en laat opnieuw 14 dagen rusten op een donkere en frisse plaats. Schud de bokaal dagelijks. Na twee weken is uw zelfgemaakte limoncello klaar. Ook dan bewaart u hem nog steeds donker en fris.

limoncello maken

Hier se, twee broertjes bij elkaar: de pure versie en de creamy limoncello. Welke vindt u de lekkerste?

11 Reacties

 • Dauwdruppel

  In coronatijd veel fruit eten en de schillen niet verspillen. 1 pot arancello en omdat we maar 2 citroenen hadden hebben we 2 citroenen en 2 appelsienen gemengd.
  Benieuwd hoe dit zal smaken en hoe dit zou noemen.

 • Chantal Janssens

  Ik zou graag die limoncello maken. Maar waarom moet dat met die pure alcohol, aangelengd met water? En niet zoals bv. bij de basilicum met jenever die dan niet aangelengd wordt?
  Is het doenbaar om limoncello te maken met jenever? Of is het dan geen limoncello meer 🙂

  groetjes
  Chantal

  • Madam Confituur

   Dag Chantal, als u niet aanlengt met water, zit u met een flesje dat gevaarlijk hoog zit qua alcoholpercentage…
   Wil u geen pure alcohol gebruiken, dan zie ik dat de meeste mensen aan de slag gaan met vodka. De smaak van vodka is vaak neutraler dan jenever.

 • rita de landsheere

  hallo
  een vraagje,ik heb zelf limoncello gemaakt moet wel nog wat blijven staan,maar mijn echtgenoot zegt dat hij een beetje straf is,mag ik daar gewoon nog wat water aan toevoegen,zoet vind ik hem genoeg.
  groetjes Rita

 • Gitte

  Piep, ik heb ook een klein vraagske. Omdat in mijn fles pure alcohol nog maar 200 ml zit is vroeg ik me af of dat ook gaat met bv. vodca? Mss domme vraag? Je gaat zeker verschil proeven he!
  Gitte

  • Madam Confituur

   Pure alcohol gaat idd een betere smaak geven. En het alcoholpercentage van vodka ligt een pak lager… Dus niet zo’n strak plan om gewoon te vervangen. 🙂 U kan natuurlijk wel het bronwater vervangen door vodka. Dan gaat de limoncello nog wel niet zo straf zijn, maar wel doenbaar.

 • Staf

  Heya,

  Ik wil graag limocello, of de variant met rabarber maken. Maar waar kan ik de alcohol krijgen? Ik neem aan dat niet alle alcohol te drinken is?

  Groetjes Staf,

  Een man die naast bier eb BBQ-Chicken ook van “vrouwendrankjes” houdt! 😉

  • Madam Confituur

   In de Colruyt kan u al zeker uw slag slaan, beste Staf! Tut, tut, tut, vrouwendrankjes… u bent gewoonweg mans genoeg om ook aan de likeur te gaan. (en ik drink ook graag ne Jupiler, né)

   Ps: drink dit idd niet puur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.