LIMONCELLO CREAM LIKEUR: HET STARTSCHOT VOOR DE LENTE!

Eind maart en nog steeds geen lente in zicht. Grommel, grommel, brom, brom… Misschien helpt het als we Frank, Jill of welke weervoorspeller ook negeren en onze lente gewoonweg opeisen. En op welke manier doet deze Madam dat? Heel simpel! Met deze limoncello cream likeur!

Ik heb ondertussen al enkele mooie recepten van limoncello (want er zijn bangelijk veel recepten) en vandaag presenteer ik u één van mijn favorieten. Eentje recht uit Italië!

Allez, ’t is te zeggen… recht van aan de schoolpoort waar ik Kirsten tegen het lijf liep. Deze madam heeft zich een Italian lover aangemeten (en is er ook mee getrouwd) en dat brengt natuurlijk veel culinair lekkers met zich mee. Ja, Mister Choco (mijn halve trouwboek), ik vrees dat u de duimen moet leggen op dat vlak. De Noorderkempen versus Italië, tja…

Soit, Kirsten vertelde me met veel smaak over een limoncello met (hou u vast) melk… En ze deed dit op zo’n overtuigende manier, dat ik het zelf moest proberen. Extra leuk werd het toen ze zei dat dit op twee (slechts TWEE) dagen gearrangeerd was. Wat wilt een mens nog meer?

Limoncello cream likeur!

Op de boodschappenlijst:

 • 2 bio citroenen (alleen de schil (gebruik een fijnschiller – geen wit want dit is bitter)
 • 1 zakjes vanillesuiker
 • 1/2 kilo fijne suiker
 • 2.5 dl alcohol (96°: te koop in de Colruyt)
 • 1/2 liter volle melk
 • 125 ml whisky 

Let us make some limoncello cream!

Kook de melk samen met de suiker en vanillesuiker even op.

Neem een grote bokaal (2 liter)  of 2 bokalen van 1 liter, en doe de alcohol, schillen en whisky erin. Eens de melk koud is, mag deze er ook bij.

Laat nu alles 48 uren trekken en klaar is Kees. Wel nog even filteren en in een schoon fleske stoppen.

Zeeeeeeer koud serveren. Zo simpel en zooooooo lekker!

PS: Deze limoncello cream werd met veel liefde gemaakt! Er zit alcohol in. Geniet met mate.

7 Reacties

 • kim

  Wat een topper! Ik probeerde eerder al je gewone versie die ook super is. Maar deze vind ik nog lekkerder! En dat in 48 uur! Mmmmm….

 • Janneke

  Dit klinkt heerlijk! De ‘normale’ maak ik al jaren en is een groot succes, dus tijd voor variaties! Weet je hoe lang je deze limoncello kan bewaren , ivm de melk? En kan hij ook in de diepvries?

  Ga m zeker proberen!!

  • Madam Confituur

   Janneke,
   Dit gaat op zijn voordat het slecht zou kunnen worden… geloof me 🙂 Een precieze houdbaarheid weet ik dus niet… En volgens de Italiaanse familie die verantwoordelijk is voor dit recept, kan het flesje ook in de diepvries. Het wordt dan lekker stroperig… mmmm

 • Jolien

  Beste,

  Mag je dit recept ook maken zonder de whisky en dan 125ml meer pure alcohol gebruiken?

  En als er toch whisky in moet, mag dat ook bruine zijn of moet dat witte zijn?

  Bedankt

  • Madam Confituur

   Dag Jolien,
   Zeker de whisky NIET zo maar vervangen door pure alcohol (te hoog alcoholpercentage kan gevaarlijk zijn). Ik heb bruine whisky gebruikt, maar dat mag ook witte zijn. Kan geen kwaad.

   Veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.