COURGETTECONFITUUR, WAT EEN VERRASSING!

Voor wie het nog niet moest weten, wij hebben een moestuin. Volledig in beheer van Mister Choco. Het was eigenlijk de bedoeling om onze kinderen een nieuwe hobby aan te meten, maar mannen van 5, 8 en 11 laten zich minder gemakkelijk sturen dan gepland.  Mannen van boven 40 zijn blijkbaar iets gemakkelijker. (Euh, wat zeg ik nu?????)

En als Mister Choco iets doet, jawel, dan doet hij dat “te goei”.  Met een overvloed aan courgetten, pompoenen, etc. als gevolg. Mannen moeten ook altijd overdrijven, hé. Gelukkig heb ik plannen met deze boost aan groenten.  

Vandaag ga ik aan de slag met de gele courgette. Ik maak er een courgetteconfituur mee. De groene staat nog op mijn to do-lijst.

courgetteconfituur courgettejam

Zet klaar op het aanrecht: (voor 3 à 4 potjes)

  • 500 g gele courgette (in stukjes, met schil) (als de courgette heel groot is, verwijder dan de pitjes)
  • 450 g vruchtvlees van sinaasappels  (ongeveer 3 flinke sinaasappels)
  • 2 dobbelstenen gember (in kleine stukjes)
  • Sap van 1 citroen
  • 450 g confituursuiker (verhouding 500g suiker voor 1 kg fruit)

Courgetteconfituur, here we come!

Doe de courgette, de gember en het vruchtvlees van de sinaasappels in een ruime kookpot. Voeg hier het citroensap aan toe. Breng het geheel afgedekt aan de kook gedurende 10 minuten. Na deze kooksessie tovert u de mixer boven. Normaliter ben ik hier geen fan van, maar bij dit potje lukt mixen perfect. Maak alles egaal.

Voeg de suiker bij het mengsel, roer goed om en breng opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten stevig doorkoken. Test of de confituur klaar is en schuim vervolgens af. Giet de hete courgetteconfituur in steriele bokalen en laat omgekeerd afkoelen.

Heeft u zelf nog een uniek courgetterecept liggen? Please, please, please, stuur het even door. Want na ovenschotel 3000 ben ik aan wat verandering toe. 🙂

17 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.