CONFITUUR VAN KERSEN OF KRIEKEN MET IRISH COFFEE

I am baaaaahhhhaaackkkkk….

Een maand zoveel goesting gehad om wild te experimenteren, zoveel vragen op mijn blog gekregen voor van alles en nog wat, maar ik vrees dat ik de duimen heb moeten leggen. Die drie kleine tirannen zijn nu eenmaal baas.

Telg 1, 2, en 3 zijn nu back to school, wat deze Madam terug vrij spel geeft. En we vliegen er onmiddellijk stevig in met jawel, jawel, confituur van kersen met Irish Coffee. Voor zij die om krieken gevraagd hebben, u kan de kers perfect vervangen door het zuurdere broertje.

confituur van kersen of krieken

Wat sleept u mee uit de winkel voor deze confituur van kersen/krieken:

 • 370 g kersen of krieken (onpit gewogen)
 • 100 ml Irish Coffee (moest u reeds Hasseltse Koffie hebben staan, dan kan u dit gebruiken)
 • 4 eetlepels sinaasappelsap
 • 190 g confituursuiker (versie 500 g suiker voor 1 kg fruit)

Back to school… euh jam!

Snij de kersen in kleine stukjes en doe ze samen met de Irish Coffee en het sinaasappelsap in een ruime kookpot. Breng aan de kook en laat 15 minuutjes pruttelen.

Als alles goed mals is, voegt u de confituursuiker toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten stevig door borrelen.

Check vervolgens de stolling en zit die snor, dan mag u de hete confituur in uw favoriete potje steken. Deksel d”r op en omgekeerd laten afkoelen.

Deze confituur is straffe “toebak”. De koffiesmaak gaat serieus doorsmaken. Ik zou het dan ook eerder combineren met een croissant of iets in die aard. Uiteraard kan u het volume aan Irish Coffee verminderen en vervangen door water tot u uw persoonlijke waaaaaaauw-smaak bereikt.

2 Reacties

 • Liesbeth

  Beste madam Confituur
  die kersenconfituur met Irish coffee klinkt heel speciaal. Om zeker te zijn dat ik het juist begrijp : gewoon gemaakte Irish coffee als in koffie met Ierse whisky en slagroom of bedoelt u een kant-en-klaar alcoholisch drankje ?
  Alvast bedankt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.