CITROEN-LIMOEN LIMONADE: MAAK HET ZELF!

In mijn kindertijd was ik zot van dingen fabriceren in de keuken en wilde die dan met alle geweld slijten bij de buren. Maar vermits ik op een gevaarlijk rondpunt woonde, hebben vooral ons ma en pa mijn kassa gespijsd. Eén van mijn favoriete recepten, was deze citroen-limoen limonade. Zoveel jaren later ben ik er opnieuw aan begonnen mét een enigszins dramatische afloop. Puur mijn eigen schuld. Maar soit, daar hebben we het straks wel over.

Wat sleept u mee van de winkel?

 • 200 ml versgeperst en gezeefd citroensap
 • 50 ml versgeperst en gezeefd limoensap
 • 210 g rietsuiker

Let’s make some lemonade!

Pers de citroenen en limoenen uit en zeef ze voor gebruik.

Limonade maken

Doe het citroen- en limoensap samen in een kookpot. Voeg hier de rietsuiker bij.

Limonade maken

Warm het geheel op en roer goed tot alles is opgelost. Laat 15 minuten borrelen en roer af en toe even.

Na dit kwartiertje is de citroen/limoensiroop klaar. En nu komt iets zeeeeeer belangrijk!!! De warme siroop giet u in steriele flessen. Zorg dat dit stevige flessen zijn en steriliseer ze net voordat u er de siroop ingiet (ze zijn dan nog warm).

Ik had van Mister Choco een aantal mooie flesssen gekregen. Helaas pindakaas waren ze voor dit klusje totaal ongeschikt. Want plof zei die fles toen ik er de hete siroop ingoot. Ik heb nog net genoeg siroop voor één glaasje citroen-limoen limonade kunnen recupereren. U mengt deze siroop met plat of bruis water.

Gelukkig was de citroen-limoen limonade nog even lekker als toen ik een uk was.
Deze foto is het beste bewijs!

Limonade maken

Nog meer zin in lekkere drankjes? Check hier welke flesjes u zelf fabriceert!

6 Reacties

 • Tamara Notaerts

  Een reaktie omdat ik wil winnen ook met het boek 🙂 Dit is een favorietje, zo simpel, maar zo lekker…soms moet je het niet te ver zoeken 😉 Maar ben blij met al je receptjes hoor 😉 85 recepten Salade in a jar

 • monica

  Ik heb hem gemaakt…….heerlijk! 🙂 ga binnenkort ook eens andere smaken proberen. Het kan een dorstige zomer worden. Dank je wel voor dit heerlijke recept

 • monica

  Klinkt heerlijk 🙂 en het komt goed uit want ik heb hier nog 4 limoenen liggen met een geraspt schilletje. Ik heb eergister wat potjes chili-jam gemaakt naar recept van Annabel uit australie. Morgen maar eens aan de slag om dit siroopje te maken….en dan maar hopen op een lange en warme zomer want ijskoud lijkt me dit een topper!

  Bedankt en groetjes
  Monica

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.