ZELFGEMAAKTE ANANASCONFITUUR MET BASILICUM

Het zomerfruit laat op zich wachten en dat beweegt een mens tot ongeziene prestaties.  In dit geval: een zelfgemaakte ananasconfituur mét basilicum!

Klinkt maar gek? Daar ben ik het volledig mee eens. Maar maar maar… het is 300% procent meegevallen. Wat ben ik blij dat ik dit eens probeerde.
En nu bent u aan de beurt. Zoek een schoon bosje basilicum uit en travakken maar.

Ananasconfituur met basilicum

Wat haalt u in huis?

 • 400 g vruchtvlees van een rijpe ananas (in zeer kleine stukjes)
 • sap van 1 citroen
 • 50 ml water
 • 25-30 blaadjes basilicum (in fijne stukjes scheuren)
 • 200 g confituursuiker (versie 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

Zelfgemaakte ananasconfituur zoals u hem nog nooit proefde…

Doe de stukjes ananas, het citroensap en het water in een ruime kookpot en laat 15 minuten afgedekt koken.

Als alles tot moes gekookt is, doet u er de confituursuiker en de basilicum bij. Goed omroeren en opnieuw aan de kook brengen. Na 3 minuten checkt u de stolling en zit die snor, dan mag u uw propere potjes boven toveren.

Giet de hete ananasconfituur met basilicum in hun nieuwe woonplaats, sluit af en laat alles omgekeerd afkoelen.

TIP: Heeft u geen verse ananas in huis? Niet getreurd! U kan ook met ananas uit blik aan de slag. Let wel op bij uw aankoop. Op het etiket moet “op sap” en niet “op siroop” staan. In dat laatste geval wordt er immers al suiker toegevoegd, wat mijn calculaties omver gooit.
Ook deze ananas uit blik snijdt u in zeer kleine stukjes. Zo wordt het geheel sneller mals en kan u des te rapper van uw heerlijk zelfgemaakt potje smullen!

4 Reacties

 • Elgy

  Leve mijn chaos!
  Gisteren was de ananas op de markt in aanbieding! Ik naar huis met 3 stuks en onmiddellijk op je site aan ’t kijken wat er zoal kon! Die met de basilicum zag ik zo niet zitten maar die met kokos en rum daarentegen ….ik waande mij al helemaal op ’n tropisch eiland! Zo gezegd zo gedaan maar ….op ’t cruciale moment blijkt mijn potje met kokos …..leeg! De basilicum springt bijna in mijne pot van op de vensterbank! Enfin na ne diepe zucht, mijn eiland bye bye gezegd ben ik dan maar voor ’t avontuur gegaan ……maar met wat ’n resultaat! Die is gewoonweg super lekker!!! Leve ’t avontuur en ….mijne chaos!
  groetjes,
  Elgy

 • Christa

  Ik was ook benieuwd naar de smaak.

  Speciaal maar lekker.

  En geliefd bij mijn vriendinnen want die willen dat ik ook potjes vul zodat ze de smaak ook op hun boterham kunnen proeven.
  Leuk hè!

 • Lieve

  Hallo,
  Gisteren heb ik deze ananasconfituur gemaakt en geproefd. Speciaal maar wel heel lekker! De basilicum overheerst niet en geeft een extra toets.
  Groeten,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.