ANANASCONFITUUR MET MANGO EN PASSIEVRUCHTEN

Ik heb vandaag een grieperig dagje… Dafalgan is met andere woorden mijn beste maatje. Gelukkig heb ik gisteren nog rap de handen uit de mouwen gestoken en een geweldig confituurke gescoord: ananasconfituur met mango en passievruchten. Een oppepper van formaat! En eentje die u zeker eens moet uitproberen.

Ananasconfituur op de planning!

Waarmee gaan we aan de slag? (voor 4 potjes van 230g)

 • 400 g vruchtvlees van ananas (mag ook uit blik (ananas op sap), maar laat dan even uitlekken)
 • 400 g vruchtvlees van mango
 • 40 g vruchtvlees van passievrucht (+/- 2 stuks)
 • sap van 2 limoenen
 • 420 g confituursuiker (verhouding 1 kg suiker voor 2 kg fruit)

Maken die handel!

Doe al het vruchtvlees en het limoensap samen in één kookpot. Breng het aan de kook en laat afgedekt 15 minuten pruttelen. Roer regelmatig om.

Zet de pot van het vuur en neem een pureestamper. Duw de stukjes fruit mooi fijn. Vervolgens mag de suiker erbij. Los deze goed op en zet daarna terug op het vuur.

Warm alles terug op en vanaf het moment dat het oppervlak borrelt, telt u 3 minuten. Na deze kookbeurt is uw confituur klaar.

Giet de hete ananasconfituur in propere bokaaltjes, sluit met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Makkie als u het mij vraagt. En nu is het aan u!

Bent u nieuwsgierig naar mijn andere recepten met ananas? Klik dan zeker op dit zuiderse overzicht!

4 Reacties

 • Mich P.

  Ananas is één van mijn favo vruchten. Konfituur van ananas is in de handel zeer moeilijk te vinden, en dat vind ik jammer. En omdat ik nogal vertrouwd ben met jouw receptjes hier, zonder ooit ontgoocheld te zijn geweest, dit recept hier geprobeerd. Zonder passievrucht (mijn man houdt niet van de pitjes), wel met diepvries mangostukjes en een extra citroen. Het resultaat: 6 potjes zalige konfituur. Bedankt voor het recept madam confituur.

 • monica

  Mmmmm kan niet wachten totdat het afgekoeld is 😉
  Ik had geen passievrucht dus heb daarvoor in de plaats een kiwi gebruikt. Ook de limoenen waren op dus 1 citroen en 2 mandarijntjes gebruikt.
  Het ziet en ruikt nu al super lekker…. 🙂
  Dank je welvoor weer zo’n heerlijk jammetjes-recept

  groetjes Monica

 • Luc De Smedt

  Beste Madam,
  Dit weekend ga ik mij aan de ananasconfituur met mango en passievrucht wagen. Wat ik mij daarbij afvraag is of je de pitjes van de passievrucht meekookt en, indien ja, of die pitjes dan niet hard worden?
  Alvast bedankt op voorhand.

  • Madam Confituur

   U kan de pitjes erin laten of verwijderen. Dat is een beetje persoonlijke goesting. De pitjes zullen niet zo mals zijn als de rest van de confituur, maar daar hebben we bijterkes voor, hé 😉 Soit, volg uw smaakpapillen zou ik zeggen en kies wat voor u het beste kan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.