BATIDA CONFITUUR

Het was hier maanden stil… muisstil… en dat had een bepaalde reden…

Maar nu mag ik het van de daken schreeuwen… ER KOMT EEN NIEUW MADAM CONFITUUR BOEK!!!   

En wat voor een boek… naast een berg lekkere gelei- en confituurrecepten, gaan we nu een stapje verder. Gerechten met confituur in, maar ook  andere lekkere dingetjes die perfect  in potjes en flesjes (oooo jawel… likeuren) passen. Kortweg allemaal bereidingen die horen bij een perfecte Madam Confituur-dag!  U gaat met andere woorden content zijn. 

Eén van de recepten die niet mocht ontbreken in boek nr.2 was deze Batida confituur. En om uw nieuwsgierigheid een beetje te beantwoorden, trakteer ik u alvast op het receptje.

 

Wat haalt u in huis voor 1 potje van 220 ml?

  • 400 ml volle melk
  • 100 ml Batida de Coco (of kokoslikeur)
  • 150 g fijne suiker
  • 1/2 theelepel gemalen kokos

 

Confituur dé coco…

Giet de melk en de kokoslikeur samen in een kookpot.

Voeg de suiker en de gemalen kokos toe en breng aan de kook terwijl u met een klopper roert in achtjes. Blijf roeren dat de vloeistof dikker wordt.

Check de stolling met een koud bordje en een lepeltje confituur. Giet de confituur in een steriel potje, sluit onmiddellijk af met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

 

Ik heb toch wel 50 minuutjes achtjes geroerd, maar het resultaat is het allemaal waard! Armspieren dat ik nu heb, amaai!!!

 

8 thoughts on “BATIDA CONFITUUR

  1. Deze confituur is heeeeerlijk!!! Maar heb wel geen 50 min achtjes moeten roeren. Is een voltreffer. Wordt mijn favoriet receptje

    1. De tijd dat u moet roeren, Patsy, hangt af van hoe groot uw pot is, hoe hard het vuur pruttelt… het kan dus best wel korter zijn… en met een goed deuntje in de achtergrond is die klus zo geklaard…

  2. Wauw! Super!! Is er al een termijn?
    Deze lijkt me trouwens geweldig lekker, maar 50 min roeren is net teveel van het goede voor één enkel potje, pfff. Als ik de hoeveelheden verdubbel/vertrippel, zou het dan ook lukken? Hoewel… dan krijg ik misschien pas stolling na 2u :O !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.