ZELFGEMAAKTE AARDBEIENCONFITUUR MET WITTE PORTO

Morgen ben ik te gast in het klasje van onze middelste zoon. Meneer heeft het gearrangeerd om er samen confituur te maken. Ik hoop dat de juf weet wat voor een “smos’ ik ben. Een kleuter is er niets tegen, tssss…

Met een hoop vingertjes in het spel, gaan we het niet te moeilijk maken en zetten we zelfgemaakte aardbeienconfituur op het menu. Wellicht lusten ze dat allemaal.

Ondertussen zijn de nodige bakjes aardbeien aangeschaft. Ik heb me weer laten gaan. Zoals altijd heb ik veel te veel gekocht. Daarom fabriceerde ik vandaag al deze zelfgemaakte aardbeienconfituur met witte porto.

Zelfgemaakte aardbeienconfituur met salie en witte porto

Voor deze zelfgemaakte aardbeienconfituur haalt u dit in huis:

  • 250 g aardbeien
  • 100 ml witte porto
  • 150 g confituursuiker (versie 1 kg fruit voor 500 g suiker)
  • 15 blaadjes salie (fijngesneden)
  • 1 eetlepel citroensap
  • zwarte peper (een paar flinke draaien van de molen)

Aan de slag:

Spoel de aardbeien met water en verwijder daarna de kroontjes. Halveer elke aardbei. Doe de stukjes aardbei in een ruime kookpot samen met de porto en het citroensap. Laat afgedekt een 5 à 10 minuten koken. De aardbeien moeten mals zijn.

Haal de pot van het vuur en voeg de salie, de peper en de confituursuiker toe. Roer goed. Om de smaak van de peper juist te hebben, zou ik nu even proeven, want too much is too much…

Breng alles terug aan de kook en laat 3 minuten pruttelen. Doe de stollingstest en verwijder daarna het schuim van de confituur. Giet uw hete zelfgemaakte aardbeienconfituur in propere bokaaltjes. Sluit ze met hun deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Houdt u meer van het klassieke recept? Of mag het allemaal nog wat meer crazy? Mijn website staat bol van potjes met lekkere zelfgemaakte aardbeienconfituur. Ontdek ze allemaal en laat weten welke versie uw favoriet is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.