NECTARINECONFITUUR MET AARDBEI EN MUNT

Over enkele weken is het zover!

Dé acht dagen van het jaar waarop Mister Choco en ik onze vrijheid herwinnen. Met drie zonen op scoutskamp, zijn wij nog eens helemaal alleen. En dat brengt ne mens zowaar terug in de tijd. Toen het leven nog vrij en onbezonnen was.

In die tijd maakte ik uiteraard, net als alle andere pubers, ruzie over een kledingstuk dat niet gepast was om te dragen. Mijn ouders hadden steeds hetzelfde antwoord klaar: “Doe dat maar aan als je eens naar zee gaat”. Beste ouders, wees gewaarschuwd, ook pubers hebben een geheugen. Dus deze madam ging ermee naar zee. Tot grote frustratie van de mama en de papa.

Het is de periode van de slechte films in de bioscoop. “Hoe slechte films?”, vraagt u zich af. De strategie was anders simpel. Kies een flutfilm en ga er met uw lief naar toe. Geen hond die nog weet waar de film over gaat, maar wat een gekus… tssss….

Een derde wapenfeit was voor mij: picknicken! En dat zetten we in onze “home-alone”-toestand zeker op het programma!
Wat er al helemaal niet mag ontbreken, is mijn ultieme picknick-confituur… oftewel nectarineconfituur met aardbei en munt.

Nectarineconfituur met aardbei

Wat haalt u in huis voor deze nectarineconfituur? (voor 3 potjes van 230 ml)

  • 400 g nectarine (zonder vel en zonder pit, in stukjes gesneden)
  • 200 g aardbei (zonder steeltje, in vieren gesneden)
  • 2 dl versgeperst appelsap
  • sap van 1/2 citroen (of als u het liever iets minder zoet heeft, doet u de hele citroen erbij)
  • 1 koffielepel citroenrasp
  • 30 flinke muntblaadjes (fijngesneden en in een kruidenzakje)
  • 410 g confituursuiker (versie 500 g suiker voor 1 kg fruit)

Hoe maakt u deze picknick-confituur?

Doe alle ingrediënten in een kookpot met uitzondering van de suiker. Laat afgedekt koken gedurende 5 minuten. Verwijder het kruidenzakje. Haal vervolgens de pureestamper boven en maak uw confituur egaal.

Voeg nu de suiker toe en roer om. Breng opnieuw aan de kook en vanaf het moment dat alles stevig borrelt, telt u 3 minuten. Check de stolling van de confituur en schuim af indien nodig.

Giet de hete confituur in steriele bokalen. Schroef er het deksel op en laat omgekeerd afkoelen.

Een reactie

  • Myriam

    “Dat kleurke heb ik nog niet” dacht ik toen ik je recept las. Dus ik vanmorgen recht uit mijn bed om nectarinen. Het was nog een hele toer om er rijpe te vinden want ik wil NU die confituur maken en niet straks of morgen. Maar wie zoekt die vindt, en de confituur ziet er prachtig uit en hij is ook subliem lekker. Zoals al je confituren trouwens. Ik heb er deze keer eens geen munt in gedaan (heb nogal wat voorraad mét munt staan), maar veel vanille. Jammie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.