MANGOCONFITUUR MET BANAAN EN KOKOS

Manlief is verzot op mango. En dat is dus een probleem. Want iedere keer als ik een mango in huis durft te halen om een recept te testen, mis ik plots mijn hoofdingrediënt. Gelukkig was ik hem dit keer te snel af en fabriceerde ik vier potjes mangoconfituur mét banaan en kokossnippers.

Wat stond ik te blinken, toen ik hem mijn nieuwste creatie liet proeven. Nu, dat blinken was van korte duur… Meneer vond het niet “zijn ding”. U begrijpt wellicht dat mijn oogbollen prompt uit mijn oogkassen rolden. Bij dezen is het bewezen: mannen zijn dwarse wezens, neh! Maar soit.

Als niet-mangolover deed ik vervolgens zelf de smaaktest. En warempel, ik was meteen fan. Vooral de kokossnippers (dank u Albert Heijn) deden hun ding. Het geeft zo’n extra beet aan de confituur die echt superlekker is. Ik herhaal: SUPERLEKKER! 🙂

Mangoconfituur met kokos en banaan

 

Wat haalt u in huis voor dit exotisch potje mangoconfituur? (voor 4 bokalen van 230 ml):

  • 440 g vruchtvlees van mango (geschild en zonder pit)
  • 180 g banaan
  • 160 ml vers geperst sinaasappelsap
  • sap van 1 citroen
  • 260 g geleisuiker (versie 500 g suiker voor 1,5 kg fruit)
  • 2 eetlepels kokossnippers (mag iets minder of iets meer zijn)

Aan de slag!

Plet de banaan. Snijd de mango in kleine stukjes. Doe het fruit in een ruime kookpot en giet er het citroen- en sinaasappelsap bij. Breng eventjes aan de kook zodat alles mals is. U mag een pureestamper gebruiken om de stukjes extra fijn te maken.

Voeg nu de geleisuiker toe en roer om. Breng opnieuw aan de kook en laat 4 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en doe de stollingstest. Schuim daarna af indien nodig. Voeg tot slot de kokossnippers toe.

Giet de hete confituur in kraaknette bokalen en sluit met een deksel. Laat een kwartiertje omgekeerd afkoelen.

Ik ben benieuwd of u net zo’n fan van dit potje mangoconfituur bent als ik. 🙂

Nog meer mango-inspiratie nodig? Check dan zeker dit overzichtje met mangolekkers.

2 Reacties

  • bouts alice

    Dankjewel voor de heerlijke receptjes. Deze met mango,banaan en kokos ga ik absoluut uitproberen. Mijn vraagje hierover: kan ik deze ook in de Magimix maken? Ik heb er onlangs aardbeigelei met zwarte peper in gemaakt en dit was heel ok. Geldt dit mango recept ook voor de Magimix? Dankjewel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.