HOMEMADE AARDBEIENCONFITUUR MET ANANAS

Deze week hebben mijn kinderen zich serieus goed gedragen en om dat te onderstrepen (en omdat ik er zelf ook wel zin in had), trakteerde ik op ijsjes. Met zijn allen dus de auto in en recht naar de bollekes, spikkels en chocoladesaus.

Onze kleinste was zoals gewoonlijk de rapste bij het bestellen. Ondertussen vroeg ik snel even of ik ook met bancontact kon betalen. Helaas was dit niet het geval. Damn! Wat doet ne mens dan? Inderdaad, portefeuille opengooien en zoeken naar dat verdwenen fortuin.

Ondertussen bestelde kind 2. Aangezien die portefeuille ocharme maar enkele centjes opleverde, besloot ik te duiken in mijn gewoonlijke bron van rijkdom… oftewel de bodem van mijn sacoche.

Kind 3 begon aan zijn bestelling. En net voordat hij over de chocoladesaus begon, die de kleinste ondertussen al in zijn mond stak, heb ik een kreet gelost. Stooopppp!!! Kweenie hoe gênant, maar ik kwam dus 70 eurocent te kort. Bloos, bloos,…

Uiteraard trok de oudste een lip. Ik heb mijn toevlucht dan maar gezocht in de ritsjes en andere compartimenten van mijn sacoche.  En halleluja, daar kwam toch wel 50 eurocent uit. Niet genoeg voor chocoladesaus, maar totaal voldoende voor spikkels. Nice safe! Over mijn eigen bakje ijs heb ik dan maar stilletjes gezwegen.  

Een ijsje gaan eten kan blijkbaar veel stress opleveren. 🙂 Goed dat confituur maken totaal zen is. Want die dag prepareerde ik zonder zoektochten of veel drama, deze homemade aardbeienconfituur met ananas. Een toppertje!

homemade aardbeienconfituur met ananas

Wat haalt u in huis voor deze homemade aardbeienconfituur? (voor 3 potjes van 230 ml)

 • 360 g aardbeien (zonder kroontje, in vier stukjes)
 • 360 g ananas (zeer klein gesneden)
 • sap van 1 limoen
 • 360 g confituursuiker (versie 500 g suiker voor 1 kg fruit)

Aan de slag!

Doe de aardbeien- en de ananasstukjes in een glazen kom en voeg het limoensap toe. Vervolgens mag de confituursuiker erbij. Roer flink om en zet een nachtje of een hele namiddag weg.

Giet de inhoud in een kookpot en warm op. Breng aan de kook en vanaf het moment dat alles goed blijft borrelen (ook als u er even door roert), dan telt u 3 minuten.

Haal de pot van het vuur, check de stolling en schuim af.

Giet de hete confituur in steriele potjes, draai er het deksel op en laat omgekeerd afkoelen.

Een heerlijke frisse homemade aardbeienconfituur is het resultaat. Heeft u geen verse ananas in huis, dan kan u ook gaan voor ananas uit blik (wel op sap). Laat eerst de ananas even uitlekken.

7 Reacties

 • Aurore Place

  Hoi,
  Vandaag heb ik de aardbeien-ananas confituur gemaakt …. Daarna de schone potjes gevuld tot aan de rand, het schroefdeksels goed dicht gedraaid en omgekeerd laten afkoelen ….
  Nu heb ik in één van mijn potjes luchtbelletjes binnenin gezien …. Kan dat kwaad of is dat misschien normaal ? Ik heb al een paar andere confituurs van jou gemaakt en ze zijn altijd goed gelukt en super lekker.

  Alvast bedankt en ot binnenkort !

  Groetjes, Aurore

  • Madam Confituur

   Dag Aurore
   No worries, normaalgezien kan dit geen kwaad. Probeer in de toekomst de potjes echt volledig te vullen met confituur. Dan bent u 100% zeker. 🙂

 • De Backer Suzy

  bedankt voor je heerlijke recepten heb al naar harte lust vrijdag aardbei-rabarberconfituur ,gisteren aardbeienconfituur gemaakt .mijn zus en zelfs mijn huisdokter hebben er van genoten .
  ik heb ze wel eerlijk gezegd dat de receptjes van jou waren en ze maar eens naar je site moeten gaan kijken.
  nogmaals bedankt !
  groetjes Suzy.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.