FRISSE SINAASAPPELGELEI MET CITROENTIJM

Ik zit al een paar dagen met de floepers. Ik mag namelijk mijn hele confituur-gebeuren gaan uitleggen op TVL. Waaaahhhh! Ze gaan me daar voor de camera’s placeren. Iets wat ik ooit al eens gedaan heb, maar toch…
De beste remedie tegen een beetje (een beetje???) stress is uiteraard een gelei fabriceren. Een speciaal TVL geleike, dus. Oftewel deze frisse sinaasappelgelei mét citroentijm. En al zeg ik het zelf, het is één van mijn beste potjes ooit!

Sinaasappelgelei met citroentijm

In huis halen voor deze sinaasappelgelei:

  • sap van 3 sinaasappels (+/- 270 ml)
  • 1/2 citroen
  • 230 ml versgeperst appelsap (mag ook uit een fles komen: wel geen concentraat)
  • 3 takjes citroentijm
  • 275 g confituursuiker (versie 2/1: 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

Camera’s klaar? Action!

Pers de sinaasappels en de halve citroen uit (probeer zeker de pitjes en het vruchtvlees uit het sap te houden). Vervolgens voegt u 230 ml appelsap toe. Doe al dit sap in een ruime kookpot. De drie takjes citroentijm mogen hier ook in.

Neem de confituursuiker en roer hem door het sap. Als alles is opgelost, brengt u het geheel aan de kook gedurende 3 minuten. Dan is de gelei klaar. Nu nog even afschuimen en de stukjes tijm eruit vissen en de potjes mogen aantreden.

Vul ze tot aan de rand met deze overheerlijke sinaasappelgelei, sluit ze goed af met een deksel en laat ze omgekeerd afkoelen.

Deze sinaasappelgelei is fris, zomers en lekker anders!

Ik hoop alleen dat ik ook nog zo’n outfit in mijn kleerkast vind….

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.