CONFITUUR VAN PEREN MET KANEEL

Wij hebben de feestdagen overleefd. Halleluja! Weer veel te veel gegeten; dat vertelt mijn broek mij althans. Mijn goede voornemen voor 2012 is dan ook onmiddellijk bekend. Nu tussen de pakjes, wensen en stevige poenen door, heb ik toch nog even de tijd gevonden om een tof confituurrecept uit te proberen. Tromgeroffel: confituur van peren met kaneel.

confituur van peren met kaneel

Wat haalt u in huis voor deze heerlijke perenconfituur met kaneel:

  • 1 kg peren
  • 500 g confituursuiker (verhouding 1 kg fruit versus 500 g confituursuiker)
  • 1 kaneelstokje (als u het minder krachtig wilt, gebruik dan maar een half stokje) of wat kaneel uit een potje

Aan de slag:

Schil de peren, verwijder het klokkenhuis en snijd het fruit in stukken. Doe de stukken peer in een ruime kookpot met een beetje water. Voeg het kaneelstokje toe en breng het geheel aan de kook gedurende een 20 tal minuten. De tijdsduur hangt af van het soort peer. Verwijder het kaneelstokje. Het resultaat dat u nu heeft, is een soort fruitmoes. Zitten er te grote stukken in, neem dan even een pureestamper en maak alles fijn.

Voeg vervolgens de confituursuiker toe. Los deze op en breng alles opnieuw aan de kook tot de confituur de gewenste dikte bereikt heeft. Vergeet zeker niet te roeren. Doe de warme confituur van peren in propere potjes. Sluit ze en laat ze omgekeerd afkoelen.

Een simpel recept, maar o zo lekker.

PS: moest u het nog niet weten, ik ben een diehard fan van peren. Dus surf zeker ook even naar mijn overzicht met perenconfituren.

5 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.