CONFITUUR VAN GELE KIWI, WAT EEN AANRADER!

Gisteren heb ik nog eens confituur van kiwi gemaakt. Correctie: ik heb een confituur van gele kiwi gemaakt. En het resultaat is een specialleke.

Een bitter-zoete combinatie in een funky jasje! Ja, sorry, ik weet eerlijkgezegd ook niet hoe ik het anders moet beschrijven. Allee, poging nummer 2… Het is een donkergele confituur met spikkeltjes en roze vlekjes. Best wel verrassend qua uitzicht. Een eye-catcher…
Pfff, dat is qua uitleg niet bepaald beter. Weet u wat, maak dit recept gewoon zelf even en u zult even blij verrast zijn als ik. 🙂

Confituur van gele kiwi

Wat halen we in huis voor dit pareltje?

  • 280 g gele kiwi’s
  • 90 g pulp en sap van rode pompelmoes
  • 110 g sap van 1 sinaasappel
  • sap van 2 citroenen
  • 480 g confituursuiker (verhouding 1 kg fruit versus 1 kg suiker)

Deze confituur van gele kiwi maakt u zo:

Schil de kiwi’s en snijd ze in kleine blokjes. Schil de rode pompelmoes (zorg dat er geen wit meer te zien is, maar enkel de “naakte” vrucht), haal het vruchtvlees uit de partjes en vang daarbij het sap op. Wat er overblijft van de pompelmoes, perst u uit. Doe de blokjes kiwi en pompelmoes, samen met het sap van de pompelmoes en het sap van de sinaasappel en de citroenen in een grote kookpot.

Breng het geheel aan de kook zodat er een mooie fruitmoes ontstaat.

Haal de kookpot van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed om en laat de suiker oplossen vooraleer u alles terug aan de kook brengt.

Laat 4 minuten koken en dan is uw specialleke klaar. Doe de warme confituur in propere bokalen. Sluit ze af en keer om, om ze zo te laten afkoelen.

Verrassend van smaak, verrassend van look! Wat kan een mens nog meer vragen! En nu is het aan u! Handjes uit die mouwen dus.

6 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.