AARDBEIENCONFITUUR MAKEN MET MUNT: LEKKER!

Ik weet niet hoe het met u zit, maar deze madam is eigenlijk niet zo sportief. Pas op, dikke duim voor al die mensen die aan het joggen gegaan zijn, maar ik neem genoegen met alle meters die ik achter mijn bengels aan hol. Believe me, sport genoeg…
En toch ga ik deze week voor een marathon. U voelt hem al komen, zeker. Inderdaad een “confituur maken”-marathon. ’t Is eens iets anders. En omdat de aardbei zijn hoogdagen aan het beleven is, ga ik voor vijf recepten volledig in teken van deze vrucht. Ready? Stroop uw mouwen maar al op want we gaan van start! Vandaag gaan we aardbeienconfituur maken met munt!

aardbeienconfituur maken met munt

Ingrediënten:

 • 1,5 kg aardbeien
 • 1 citroen (sap)
 • 750 g confituursuiker (verhouding 2 kg fruit versus 1 kg suiker)
 • 1 handje munt

Ready? Go!

Was de aardbeien, laat ze uitlekken en verwijder de steeltjes.  Snij ze vervolgens in kleine stukjes.

Doe de suiker bij de stukjes aardbei in een ruime kookpot en voeg onmiddellijk ook het citroensap toe. Roer om en laat het geheel een nachtje rusten.

Op dag 2 zet u de kookpot op het vuur. Breng het mengsel aan de kook en blijf goed roeren.  Laat zachtjes pruttelen tot de confituur de gewenste dikte heeft bereikt (3 minuten koken). Check zeker de stolling en schuim af.

Neem de muntblaadjes en spoel ze even onder de kraan (deze stap zorgt ervoor dat de munt zich goed verdeelt doorheen de confituur). Snijd ze in dunne reepjes en roer ze door de confituur.

Doe de  confituur in enkele propere glazen potjes. Sluit onmiddellijk de potjes af met een deksel en draai de potjes om.

Uiteraard kan u ook deze confituur op één dag maken. Kook dan eerst even het citroensap en de aardbeien (met een klein beetje water) apart tot een moes en voeg daarna pas de confituursuiker toe. Het verschil is dat er minder stukjes in uw confituur zullen zitten. Aan u de keuze!

Tot morgen alvast! Dan gaan we aardbeienconfituur maken met … #spannend

7 Reacties

 • Baloe

  Heb aardbeienconfituur met munt gemaakt door eerst muntsiroop te maken en dan bij de aardbeien te doen bij het maken van de confituur.
  Leek me ook OK, en oogt wellicht iets mooier dan de gesneden munt tussen de aarbeienconfituur.
  Lekker was het zeker !!

 • Christel

  Hey Madam, Spijtig, ik lust absoluut geen munt in eten. Doet mij onherroepelijk denken aan tandpasta 😀 Ik ga het wel eens proberen met citroenmelisse (heb juist een flinke bos in de tuin gezet). Maar ik heb nog wel een ander ideetje : wat denkt ge van “aardbeien met gesuikerde melk” … klein beetje als ne milkshake dus ? Heel gewoon van 1 kg aardbeien confituur maken en op het laatste nippertje een 100 ml gecondenseerde melk toevoegen. Geeft er zo een romig smaakje aan. Laat maar weten wat ge ervan vindt, ok ? Confituurgroetjes vanuit de stille Kempen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.