RABARBELLO… OFTEWEL RABARBER LIMONCELLO

I love limoncello… na twee versies van dit heerlijke goedje, had u dat wellicht al door… Maar soms is het interessant om eens verder te kijken dan uw neus lang is oftewel  aan “Hof-spotting” te doen, dus.

Ondertussen woekert daar (eindelijk) mijn rabarber en kriebelt het bij mij om mijn favoriete drankje compleet door elkaar te gooien en helemaal rabarber-stijl te gaan. Pas op, dit is nog een testrecept… maar ik kan gewoonweg niet wachten om het al rond te tamtammen.  Ik ben wat dit betreft één brok zelfvertrouwen (en ongeduld) …

rabarbello
Het rode uit de rabarber trekt recht in de alcohol… sjiek…

 

Nodig voor deze rabarbello:

 • 200 g rabarber (ongeschild in plakjes) (hoe roder de steel, hoe rozer uw brouwsel…)
 • 1 blokje gember 2 cm op 2 cm
 • 400 ml alcohol (96°)
 • 500 ml bronwater
 • 350 g suiker

 

Whoppa rabarber-style:

Doe de blokjes rabarber samen met de gember en de alcohol in een steriele pot. Sluit deze af en laat gedurende 40 dagen in een koele en donkere plaats rusten. Elke dag mag u even met de pot schudden. Na deze wachtbeurt, giet u de rabarberalcohol door een zeef. De vloeistof mag terug in de pot.

Warm vervolgens de suiker en het water samen op, zodat u een suikersiroop krijgt. Eens deze is afgekoeld, mag die bij de alcohol in de pot.

Dan is het nog een keer 40 dagen wachten… en vervolgens mag u uitgebreid proeven van dit goedje…

 

Voor zij die nog niet op de Weekend blog awards gestemd hebben… please do… u kan nog in actie schieten tot 10 mei via dit linkje: Stemmen, please…  Mijn blog staat in de foodcategorie.

11 thoughts on “RABARBELLO… OFTEWEL RABARBER LIMONCELLO

 1. Mijn fa-vo-rie-te aanvullen op de overheerlijke limoncello 🙂
  Instant zomergevoel… Ik kan al niet meer wachten!! #salades in a jar

 2. Beste Madame Confituur,

  Mijn rabarberstukjes hebben voldoende gerust en nu zou ik de suikersiroop willen maken. Is het de bedoeling dat je het water met het suiker laat koken of gewoon zoals je schrijft “opwarmen” ? Bedankt voor je reactie.

  Karine

  1. Het is vooral de bedoeling dat de suiker goed opgelost is in het water. Ik zou het heel heel eventjes nen broebel laten doen terwijl u roert.

 3. Heb zojuist mijn rabarbello, gemaakt in mei-juni 2013,geproefd: SUPER LEKKER!! Bedankt voor het recept.
  Groetjes,
  Marie-Paule, Zonhoven

 4. Een jaar of twee geleden vond ik een soortgelijk rabarber likeur recept op een Amerikaanse blog. Ik heb hem in grote hoeveelheid gemaakt en het gaf een fijne roze likeur met een delicate rabarbersmaak. Het was een fijn kado om uit te delen met de feestdagen.Zeker het proberen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.