PERENCONFITUUR MET SPECULAASKRUIDEN

Als u deze vakantie één potje wilt fabriceren, maak dan alstublieft deze perenconfituur. U gaat het zich niet beklagen. Het is voor mij de ideale confituur om het herfstseizoen in te luiden!

 

speculaasjam

 

Wat haalt u in huis voor deze perenconfituur? (voor 3 potjes van 230 ml)

 • 600 g peren (nettogewicht: zonder schil of klokhuis)
 • 200 ml sinaasappelsap
 • 4 koffielepels speculaaskruiden
 • 350 g confituursuiker (versie 500 g suiker voor 1 kg fruit)
 • 3 draaien van de pepermolen (proeven is hier aangewezen)
 • 2 snuifjes zout

 

Aan het werk!

Snijd de peren in kleine stukjes en doe ze samen met het sinaasappelsap in een ruime kookpot. Voeg hier ook de speculaaskruiden aan toe. Breng het geheel aan de kook tot alles mals is (ongeveer 10 minuten koken). Zet er even de pureestamper in. Voeg vervolgens de suiker toe en ook de peper en het zout mag erbij. Omdat iedereen andere smaakpapillen heeft, raad ik u aan om even te proeven. De confituur mag zeker niet flets zijn.

Breng alles aan de kook en laat 3 minuten stevig doorkoken. Doe daarna de stollingstest en schuim af indien nodig. Giet de hete confituur in steriele potjes. Sluit ze met hun deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Ik garandeer u, u gaat zoooooo content zijn!

Met de rest van de speculaaskruiden, maakt u deze heerlijke speculaas… de sint zou jaloers zijn. 😉

10 thoughts on “PERENCONFITUUR MET SPECULAASKRUIDEN

 1. Ik ben niet te gierig met de kruiden, ook bij het peperen . … de tarteletjes krijgen een hoedje, wat zeg ik een goede hoed van deze confi ….niets dan schouderklopjes, paté of foie gras zijn heerlijke maatjes. Dank U

 2. Ik maak binnenkort ook deze confituur, maar heb nog een vraagje, ik heb enkel maar suiker 1/1, mag ik die ook gebruiken aub? Voeg ik dan ook meer appelsiensap toe, of beter ook wat citroensap?
  Bedankt en met vriendelijke groeten,
  Martine

  1. U kan de 1/1 suiker gebruiken. Dan moet u wel de hoeveelheid aan suiker verdubbelen in het recept. Dit gaat behoorlijk zoeter uitvallen. Gebruik daarom extra citroensap of sinaasappelsap.
   U kan de 1/1 suiker ev. ook bewaren tot de rabarber weer in het land is. Persoonlijk vind ik dit 1/1 product vooral van toepassing bij een dergelijke zure vrucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.