MANGO LASSI CONFITUUR: WAT EEN POTJE!

Gisteren heb ik een smoothie gedronken met de naam Mango Lassi. Ik weet niet of u dat al eens geproefd heeft, maar ik vind het best te pruimen. En dat smoothies een leuke bron van inspiratie zijn voor nieuwe confituurkes, dat wist u al, hé. 🙂
Ik heb vandaag mijn handen uit de mouwen gestoken om een Mango Lassi confituur te maken. Zoet en fris tegelijkertijd! Maar vooral heeeeel lekker!

Heeft u het graag nog wat zoeter, voeg dan een extra mango toe aan uw bereiding. Opgepast: verhoog ook dehoeveelheid confituursuiker met 100 g.

Mango Lassi confituur

Wat slepen we mee van de winkel?

  • 1 rijpe mango (+/- 200 g vruchtvlees)
  • sap van 2 limoenen
  • 1 cm fijngesneden gember
  • 120 g confituursuiker (verhouding 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

Bereidingswijze:

Schil de mango en verwijder de pit. Snij het rijpe vruchtvlees in kleine blokjes. Doe deze mangostukjes in een kookpot en voeg er het sap van de limoenen aan toe. Ook de fijngesneden gember mag er bij. Doe een klein beetje water bij de mengsel en breng aan de kook. Roer goed om. Als alle ingrediënten goed mals zijn, haalt u de pot van het vuur.

Nu is het tijd om de confituursuiker toe te voegen. Is de suiker goed opgelost in het mengsel, dan mag alles terug op het vuur. Laat 3 minuten koken terwijl u regelmatig roert. Check vervolgens de stolling en schuim af als dat nodig is.

Zo, nu is uw Mango Lassi confituur klaar en mag hij in een proper potje. Deksel erop en omkeren om af te koelen.

Probeer dit eens bij wat yoghurtijs. Superlekker!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.