CONFITUUR VAN BLOEDSINAASAPPEL: SO YUMMY!

Vandaag maak ik mij schuldig aan diefstal. Ik beken!
Een tijd geleden heb ik een confituurrecept gekregen van Christel, een trouwe bezoeker van Madam Confituur. En wat voor een recept, dat kon ik echt niet laten passeren. Vandaag heb ik haar confituur van bloedsinaasappel zelf uitgetest en waarachtig: het is inderdaad net een cocktail op de boterham.

Ik vermoed dat niemand er een probleem mee heeft, als ik dit recept uit de doeken doe. Dus vergeet snel dat telefoontje naar de mannen met de snor én het zwaailicht, en geniet mee van Christel haar ontdekking!

Confituur van bloedsinaasappel

Wat haalt u in huis?

  • sap en vruchtvlees van 5 bloedsinaasappels (+/- 300 g)
  • 1 potje Marashinokersen (steeltjes verwijderen en ja, u mag er ééntje pikken om zo op te eten)
  • 250 confituursuiker (verhouding 2:1)

Aan de slag!

Schil de bloedsinaasappels (ook het wit moet u meeschillen) en snijd het vruchtvlees eruit. Doe dit boven een kookpot, zodat u zeker geen sap laat ontglippen. Wat u na de snijbeurt overhoudt, perst u met de hand uit. Doe het vruchtvlees en het sap, samen met de kersen in de kookpot en breng 10 minuten aan de kook.

Neem de kookpot van het vuur en voeg de confituursuiker toe. Los goed op en laat alles opnieuw koken. Na 3 minuten is uw confituur van bloedsinaasappel klaar en giet u deze heerlijke jam in kraaknette bokalen.

PS: Wat een superleuk recept is dit! Ons Christel heeft dat goed gedaan! Heeft u ook zo’n straf receptje in uw mouw hangen? Bewijs dat dan maar snel met een reactie hieronder. We kunnen seffens nog een verkiezing houden. 😉

Een reactie

  • Peter

    Lees net het recept van de bloedsinaasappelconfituur. Heb je al eens bloedsinaasappel met rozemarijn geprobeerd? Ken ik van bettybossi.ch. Ook heel lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.